Спортните ни гимнастички шести във Варна

0

В Държавния личен-отборен шампионат купи „Република България”, който се проведе във Варна, участва СК „Александър Фотев” Свиленград. Отборът ни по спортна гимнастика се класира на шесто място в многобоя във възрастовата група 5-7 години. Клубът участва и с 4 момичета при девойки младша възраст и 2 при старша. Общо 16 наши състезателки се включиха в надпреварата. В престижното състезание участваха още отборите на ЦСКА София, Черноморец Бургас, Стара Загора, Хасково, Велико Търново и др.

Това е първото състезание за голяма част от момичетата след Ковид пандемията, каза треньорът Мария Петрова. Те се представиха достойно, допълни наставникът. Петрова пое отбора през септември миналата година.

Тя благодари на Община Свиленград, на новия председател на отбора – Стилиан Христозов, на всички родители за подкрепата и на своята помощничка Памела Атанасова, която прекрати спортната си кариера, но остана да помага в залата.

Още две големи състезания очакват отбора по спортна гимнастика до края на месеца. На 17 и 18 октомври е състезанието купа „Република България” за кадети и кадетки, мъже и жени, в Пловдив, а в края на октомври предстои шампионат в София.

Previous articleСвиленград чества своето Освобождение
Next articleСвиленградчанче има нужда от спешна трансплантация

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...