Общинският щаб: Проучени са контактите на първия заразен с коронавирус в Свиленград

0

Проучени са контактите на първия заразен с коронавирус от община Свиленград. Това съобщиха от общинския оперативен щаб. При епидемичното проучване е установено, че кръгът на контактните лица се свежда до 4 човека. Те са доставяли храна, консумативи  и са общували  със заболелия. На контактните лица са издадени  предписания за 14-дневна карантина.

Вчера стана ясно, че заразеният с Ковид 19 мъж, който е на 48 години, се е  завърнал  от Англия на 11 април със самолет. Придвижил се е с  автомобил под наем и  се е самоизолирал  в собствена селска къща. На 20 април е вдигнал температура, появили са се неразположение и суха кашлица и той е потърсил медицинска помощ.

Предвид епидемичната обстановка и фактът, че се е завърнал от рискова страна  веднага е организиран специализиран транспорт и хоспитализация в инфекциозно отделение. В момента той е в добро общо състояние, информират още от общинския щаб.

Като профилактична мярка днес ще бъде извършена дезинфекция в селото, където се е намирало установеното лице.

Не е официално оповестено селото, в който се е намирал свиленградчанина. Според властите, информацията представлявала лични данни. По данни на хора от селото става дума за Младиново.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...