Общинският щаб: Проучени са контактите на първия заразен с коронавирус в Свиленград

0

Проучени са контактите на първия заразен с коронавирус от община Свиленград. Това съобщиха от общинския оперативен щаб. При епидемичното проучване е установено, че кръгът на контактните лица се свежда до 4 човека. Те са доставяли храна, консумативи  и са общували  със заболелия. На контактните лица са издадени  предписания за 14-дневна карантина.

Вчера стана ясно, че заразеният с Ковид 19 мъж, който е на 48 години, се е  завърнал  от Англия на 11 април със самолет. Придвижил се е с  автомобил под наем и  се е самоизолирал  в собствена селска къща. На 20 април е вдигнал температура, появили са се неразположение и суха кашлица и той е потърсил медицинска помощ.

Предвид епидемичната обстановка и фактът, че се е завърнал от рискова страна  веднага е организиран специализиран транспорт и хоспитализация в инфекциозно отделение. В момента той е в добро общо състояние, информират още от общинския щаб.

Като профилактична мярка днес ще бъде извършена дезинфекция в селото, където се е намирало установеното лице.

Не е официално оповестено селото, в който се е намирал свиленградчанина. Според властите, информацията представлявала лични данни. По данни на хора от селото става дума за Младиново.

Previous articleМитницата дари на БЧК защитни маски
Next article300 семейства от Свиленград и селата получиха храни

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...