40-годишна жена от община Харманли с коронавирус

0

Днес бе обявен нов случай на коронавирус инфектиран в област Хасково. Диагностицираният пациент е жена на 40 години от община Харманли. Пациентката е приета на 15 март в коматозно състояние в ОАИЛ на МБАЛ-Хасково. След продължително лечение е преместена в инфекциозното отделение на областната болница със съмнение за енцефалит. След влошаване на състоянието на пациента е взета проба за коронавирус, която е дала положителен резултат.

Това е 11-ти случай на коронавирус в област Хасково. Последният регистриран беше от община Димитровград. Семейството се прибрало от Нидерландия, като мъжът още с пристигането му е настанен в софийска болница, а жена му няколко дни по-късно в болницата в Хасково.

В навечерието на един от най-светлите християнски празници Възкресение Христово от областната администрация призовават всички жители на Област Хасково да си останат вкъщи и да спазват противоепидемичните мерки. „От нас зависи да запазим себе си и близките си хора. Не пътувайте, ако не е наложително. Носете маска и спазвайте физическа дистанция.“

Previous articleНад 500 кг храни дариха от БСП Свиленград
Next articleМедицинска сестра в Хасковската болница с коронавирус

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...