40-годишна жена от община Харманли с коронавирус

0

Днес бе обявен нов случай на коронавирус инфектиран в област Хасково. Диагностицираният пациент е жена на 40 години от община Харманли. Пациентката е приета на 15 март в коматозно състояние в ОАИЛ на МБАЛ-Хасково. След продължително лечение е преместена в инфекциозното отделение на областната болница със съмнение за енцефалит. След влошаване на състоянието на пациента е взета проба за коронавирус, която е дала положителен резултат.

Това е 11-ти случай на коронавирус в област Хасково. Последният регистриран беше от община Димитровград. Семейството се прибрало от Нидерландия, като мъжът още с пристигането му е настанен в софийска болница, а жена му няколко дни по-късно в болницата в Хасково.

В навечерието на един от най-светлите християнски празници Възкресение Христово от областната администрация призовават всички жители на Област Хасково да си останат вкъщи и да спазват противоепидемичните мерки. „От нас зависи да запазим себе си и близките си хора. Не пътувайте, ако не е наложително. Носете маска и спазвайте физическа дистанция.“

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...