Община Свиленград: Чествайте Великден вкъщи!

0

От Община Свиленград препоръчват на хората да честват Великден вкъщи. „Така те ще проявят отговорност към здравето и живота на себе си, своите близки и цялото общество”, призовават още от администрацията. „Социалната и физическа изолация за момента остава най-важният фактор в борбата с новото заболяване, парализирало живота и икономиката в световен мащаб. До откриването на лечение или ваксина дистанцията и изолацията могат да спасят стотици човешки животи. Нека всеки поеме своята част от отговорността в името на здравето и живота!”

От общината призовават за строго спазване на противоепидемичните мерки срещу разпространение на коронавирус инфекцията. Всички лица, които се намират в закрити или на открити обществени места са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата / в т.ч. кърпа, шал и др./

На Разпети петък църквите ще са отворени от 08.00 до 20.00 часа, с прекъсване за дезинфекция в часовете от 12.00 до  13.00 часа и от 16.00 до 17.00 часа. В събота църквите ще бъдат отворени от 23.30 часа до 00.30 часа. Няма да се допускат лица без защитна маска. Ще се изисква спазването на задължителната физическа  дистанция от поне 1.5 метра.

Previous articleОще един случай на коронавирус в Хасковско
Next articleГЕРБ дариха тестове за медиците от Спешна помощ в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...