Ученик от Свиленград трети на Московската олимпиада по математика

0

Ученикът от Свиленград – Дениз Илиев, зае трето място в престижната Московска олимпиада по математика. Тя се проведе на 9 февруари, а класирането излезе тези дни. Дениз е второкласник от IОУ“Иван Вазов“.

Около 3000 деца, в жестока конкуренция, взеха участие в олимпиадата. Те са ученици от 2 клас от 52 града в 10 страни по света. В България домакин бе фондация „Миню Балкански” в с. Оряховица.

Московската Олимпиада за малки ученици е международно математическо състезание за деца от 1-ви до 4-ти клас с дълга история. Първата Олимпиада за малки ученици е проведена през далечната 1996 година. Състезанието е с висока трудност и не е съобразено с програмата на нашите деца. Напълно възможно е да се паднат задачи от неизучаван от тях материал. Темата за всеки клас включва 8 задачи, а времето за решаване е 60 минути за 1-ви клас, 90 минути за 2-ри и 3-ти клас и 120 минути за 4-ти клас.

Припомняме, в края на 2019 г. Дениз Илиев спечели бронзов медал от математическото състезание Singa, което се проведе в столицата на Виетнам Хо Ши Мин. В него деца от 22 страни показваха математическите си умения в 3 кръга- един индивидуален и два отборни.

Previous article32-ма нови под карантина в Свиленград
Next articleИзлекуван е първият болен от коронавирус в Хасковско

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...