Ученик от Свиленград трети на Московската олимпиада по математика

0

Ученикът от Свиленград – Дениз Илиев, зае трето място в престижната Московска олимпиада по математика. Тя се проведе на 9 февруари, а класирането излезе тези дни. Дениз е второкласник от IОУ“Иван Вазов“.

Около 3000 деца, в жестока конкуренция, взеха участие в олимпиадата. Те са ученици от 2 клас от 52 града в 10 страни по света. В България домакин бе фондация „Миню Балкански” в с. Оряховица.

Московската Олимпиада за малки ученици е международно математическо състезание за деца от 1-ви до 4-ти клас с дълга история. Първата Олимпиада за малки ученици е проведена през далечната 1996 година. Състезанието е с висока трудност и не е съобразено с програмата на нашите деца. Напълно възможно е да се паднат задачи от неизучаван от тях материал. Темата за всеки клас включва 8 задачи, а времето за решаване е 60 минути за 1-ви клас, 90 минути за 2-ри и 3-ти клас и 120 минути за 4-ти клас.

Припомняме, в края на 2019 г. Дениз Илиев спечели бронзов медал от математическото състезание Singa, което се проведе в столицата на Виетнам Хо Ши Мин. В него деца от 22 страни показваха математическите си умения в 3 кръга- един индивидуален и два отборни.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...