Вторият с коронавирус в Хасковско контактувал с гостите от Англия

0

Вторият потвърден случай на заразен с коронавирус в област Хасково е на 55-годишен мъж от с. Златоустово, общ. Маджарово. Това обяви директорът на  МБАЛ д-р Георги Гелов на пресконференция, свикана от областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

В Инфекциозно отделение е приета първо съпругата на болния, а на следващия ден е постъпил и той. И на двамата са взети проби, които първоначално са дали отрицателен резултат. След съмнение в резултата от страна на лабораторията е поискана втора проба от мъжа, която е била положителна. Д-р Гелов допълни, че и двамата пациенти с коронавирус  в Хасковската болница са в добро общо състояние

Директорът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова информира, че лицето е имало връзка с първия констатиран случай. Те не са контактували помежду си, но и двамата са имали контакт със семейството, което се е върнало от Англия и впоследствие е заминало за Турция, поради което още тогава те са поставени под карантина.

Директорът на ОДМВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков заяви, че общо констатираните административни нарушения в областта са 84. „Минахме разяснителна кампания, минахме предупредителна кампания и е време вече най-изявените нарушители да носят административна санкция.“

На пресконференцията стана ясно и че до края на седмицата ще бъде направена проба на първата пациентка и ако тя е отрицателна, 26-годишната жена ще бъде изписана и поставена под карантина.

До момента в област Хасково под карантина са били поставени 1398 лица, като на 345 от тях е изтекъл карантинният период, а 1053 са все още под действаща карантина.

Previous articleДвама в ареста заради наркотик
Next articleМахнаха „тротоарно право” заради извънредното положение

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...