Вторият с коронавирус в Хасковско контактувал с гостите от Англия

0

Вторият потвърден случай на заразен с коронавирус в област Хасково е на 55-годишен мъж от с. Златоустово, общ. Маджарово. Това обяви директорът на  МБАЛ д-р Георги Гелов на пресконференция, свикана от областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

В Инфекциозно отделение е приета първо съпругата на болния, а на следващия ден е постъпил и той. И на двамата са взети проби, които първоначално са дали отрицателен резултат. След съмнение в резултата от страна на лабораторията е поискана втора проба от мъжа, която е била положителна. Д-р Гелов допълни, че и двамата пациенти с коронавирус  в Хасковската болница са в добро общо състояние

Директорът на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова информира, че лицето е имало връзка с първия констатиран случай. Те не са контактували помежду си, но и двамата са имали контакт със семейството, което се е върнало от Англия и впоследствие е заминало за Турция, поради което още тогава те са поставени под карантина.

Директорът на ОДМВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков заяви, че общо констатираните административни нарушения в областта са 84. „Минахме разяснителна кампания, минахме предупредителна кампания и е време вече най-изявените нарушители да носят административна санкция.“

На пресконференцията стана ясно и че до края на седмицата ще бъде направена проба на първата пациентка и ако тя е отрицателна, 26-годишната жена ще бъде изписана и поставена под карантина.

До момента в област Хасково под карантина са били поставени 1398 лица, като на 345 от тях е изтекъл карантинният период, а 1053 са все още под действаща карантина.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...