Бойко Борисов: Камионите на Капитан Андреево трябва да се движат безпроблемно

0

Премиерът Бойко Борисов пристигна на Капитан Андреево, за да се увери, че преминаването на тежкотоварни автомобили и обмяната на стоки се движи безпроблемно. Министър-председателят се срещна на пункта с валията на Одрин Екрем Каналп. На ГКПП „Капитан Андреево“ бяха и министърът на вътрешните работи Младен Маринов, директорът на „Гранична полиция“ гл. комисар Светлан Кичиков и областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

Бойко Борисов заяви, че „Зеленият коридор“ за камионите трябва да стои отворен. „Дойдох, за да може превозвачите да са спокойни. Да са уверени, че преминаването е сигурно. Дай боже тази пандемия да мине скоро“, пожела премиерът.

Представителят на Турция Екрем Каналп увери министър-председателя, че тировете ще продължават да преминават през границата.

Борисов призова хората да не си играят с властите на криеница и надхитряне. Това не е игра с управляващите, с властта и с полицията. Впечатленията му са, че настане ли хубаво време събота и неделя, и гражданите започват да хитруват. Иначе мерките, предприети от властта срещу разпространението на коронавирус, като цяло се спазват. Такова е впечатлението на премиера поне.

„Дано не се налага да затягаме мерките“, надява се премиерът, който добави, че правителството усилено работи, за да може хората да изкарват пари и заплати, да получават възнаграждение за това, което произведат. „Всички връзки, които имам, съм ги впрегнал в тази посока“, категоричен бе премиерът Борисов.

Младен Маринов запозна представител на Турция с условията на паркинга в УзунджовоСлед срещата на граничния пункт „Капитан Андреево“ министърът на вътрешните работи Младен Маринов, заедно с директора на „Гранична полиция“ гл. комисар Светлан Кичиков, областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова и директорът на ОДМВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков посетиха временния ТИР паркинг на бившето летище „Узунджово“. Те запознаха представители на Република Турция с организацията, осигуряваща реда при престоя и преминаването на паркинга, както и санитарно-битовите условия на шофьорите. Министър Маринов увери, че временното съоръжение е под постоянна охрана от органите на МВР и че всички институции работят заедно за преодоляване на тази кризисна ситуация.

Маринов показа временния ТИР паркинг край „Узунджово“ на посланика на Турция в България Айлин Секизкьок и на генералния консул на Турция в Пловдив Хюсеин Eргани.

Previous articleДържавата готова да разшири обхвата на подпомагането 60/40 за всички сектори
Next articleВече работи система за дезинфекция на камиони на Узунджово

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...