Бойко Борисов: Камионите на Капитан Андреево трябва да се движат безпроблемно

0

Премиерът Бойко Борисов пристигна на Капитан Андреево, за да се увери, че преминаването на тежкотоварни автомобили и обмяната на стоки се движи безпроблемно. Министър-председателят се срещна на пункта с валията на Одрин Екрем Каналп. На ГКПП „Капитан Андреево“ бяха и министърът на вътрешните работи Младен Маринов, директорът на „Гранична полиция“ гл. комисар Светлан Кичиков и областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.

Бойко Борисов заяви, че „Зеленият коридор“ за камионите трябва да стои отворен. „Дойдох, за да може превозвачите да са спокойни. Да са уверени, че преминаването е сигурно. Дай боже тази пандемия да мине скоро“, пожела премиерът.

Представителят на Турция Екрем Каналп увери министър-председателя, че тировете ще продължават да преминават през границата.

Борисов призова хората да не си играят с властите на криеница и надхитряне. Това не е игра с управляващите, с властта и с полицията. Впечатленията му са, че настане ли хубаво време събота и неделя, и гражданите започват да хитруват. Иначе мерките, предприети от властта срещу разпространението на коронавирус, като цяло се спазват. Такова е впечатлението на премиера поне.

„Дано не се налага да затягаме мерките“, надява се премиерът, който добави, че правителството усилено работи, за да може хората да изкарват пари и заплати, да получават възнаграждение за това, което произведат. „Всички връзки, които имам, съм ги впрегнал в тази посока“, категоричен бе премиерът Борисов.

Младен Маринов запозна представител на Турция с условията на паркинга в УзунджовоСлед срещата на граничния пункт „Капитан Андреево“ министърът на вътрешните работи Младен Маринов, заедно с директора на „Гранична полиция“ гл. комисар Светлан Кичиков, областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова и директорът на ОДМВР Хасково ст. комисар Ангел Цанков посетиха временния ТИР паркинг на бившето летище „Узунджово“. Те запознаха представители на Република Турция с организацията, осигуряваща реда при престоя и преминаването на паркинга, както и санитарно-битовите условия на шофьорите. Министър Маринов увери, че временното съоръжение е под постоянна охрана от органите на МВР и че всички институции работят заедно за преодоляване на тази кризисна ситуация.

Маринов показа временния ТИР паркинг край „Узунджово“ на посланика на Турция в България Айлин Секизкьок и на генералния консул на Турция в Пловдив Хюсеин Eргани.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...