Три сигнала за нарушения подадени до Общинската избирателна комисия

0

Сигнал за купуване на гласове и друг за манипулиран вот е пуснат до Общинската избирателна комисия, става ясно от публикация на страницата на комисията. В единия от сигналите се посочва, че в търговски обект в близост до ромската махала се извършва купуване на гласове.

Във втория сигнал – за манипулиран вот, се съобщава, че в кв.Кап.Петко Войвода и в 21 СИК-гр.Свиленград се раздавали картончета с номера на гласоподавателите, преди да влязат да гласуват. На картончетата бил изписан номер на определена партия и определен кандидат като след гласуване, картончето се връщало. Тези действия се извършвали от автомобил  с хасковска регистрация, модел Ауди.

Двата сигнала са препратени към прокуратурата, пише в решенията на ОИК.

Третият се отнася за един от кандидатите за кметове, който е бил в три секции на червеното училище, преди да гласува в своята, която се намира в друго училище. Това се случва между 10.00 и 10.30, по време на рутинна проверка на Общинската избирателна комисия, пред медии и пред гласоподаватели. От ОИК смятат, че няма нарушение по този сигнал, тъй като кандидатът е присъствал в секциите единствено с цел да упражни правото си на вот.

Previous articleДо 17.30 часа: Избирателната активност в община Свиленград е 57%
Next article61,52% са гласували в община Свиленград на изборите за кмет и общински съвет

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...