Три сигнала за нарушения подадени до Общинската избирателна комисия

0

Сигнал за купуване на гласове и друг за манипулиран вот е пуснат до Общинската избирателна комисия, става ясно от публикация на страницата на комисията. В единия от сигналите се посочва, че в търговски обект в близост до ромската махала се извършва купуване на гласове.

Във втория сигнал – за манипулиран вот, се съобщава, че в кв.Кап.Петко Войвода и в 21 СИК-гр.Свиленград се раздавали картончета с номера на гласоподавателите, преди да влязат да гласуват. На картончетата бил изписан номер на определена партия и определен кандидат като след гласуване, картончето се връщало. Тези действия се извършвали от автомобил  с хасковска регистрация, модел Ауди.

Двата сигнала са препратени към прокуратурата, пише в решенията на ОИК.

Третият се отнася за един от кандидатите за кметове, който е бил в три секции на червеното училище, преди да гласува в своята, която се намира в друго училище. Това се случва между 10.00 и 10.30, по време на рутинна проверка на Общинската избирателна комисия, пред медии и пред гласоподаватели. От ОИК смятат, че няма нарушение по този сигнал, тъй като кандидатът е присъствал в секциите единствено с цел да упражни правото си на вот.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...