33 000 кутии цигари са заловили митничарите на Капитан Андреево

0

660 000  къса /33 000 кутии/ цигари и близо 70 кг тютюн  иззеха митнически служители от Териториална Дирекция „Южна морска“ и  Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ при митнически проверки, извършени  на МП Капитан Андреево през първите двайсет дни на месец октомври. Установени са 205 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки цигари и тютюн за пушене през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи. Тютюневи изделия са иззети  и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

15 720 къса  /786 кутии/ контрабандни цигари без български акцизен бандерол, от марките „LM“ „Marlboro“, „Winston“, „MM“ ,“Patliament“ са иззети от митническите служители на МП Капитан Андреево при щателни проверки на 15 и 21.10.2019 г.  Тютюневите изделия са открити в естествените кухини на шофьорските кабини на три товарни автомобила с турска регистрация, управлявани от турски граждани, пътуващи за Великобритания и Франция. В единия от камионите, освен скритите на различни места в шофьорската кабина цигари, митническите служители откриват и 27 кг нарязан тютюн за пушене.

Контрабандни цигари са иззети при проверка на 14.10.2019 г. в лек автомобил „Citroen Xsara Picasso“ с хасковска регистрация, управляван от български гражданин. В специално пригоден тайник, в ауспуха на автомобила, са открити 110 цигари /2200 къса/ цигари от марката „Karelia“ без български акцизен бандерол.

На  нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. По случаите са образувани административнонаказателни производства.

Previous articleЗадържаха свиленградчанин, изтеглил 1430 лв. от чужда карта
Next article39% е делът на контрабандните цигари в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...