Концерти, уъркшоп и светлинно шоу за „Вечер на китарите”

0

Концерти, уъркшоп, светлинно шоу са подготвили организаторите за второто издание на „Вечер на китарите”. Музикалното събитие ще започне на 6 септември в Свиленград с шествие на участниците. В 17.30 часа от входа на общинския пазар рок групите ще дефилират по главната улица, водени от „Златните момичета” на Людмила Спатару. Те ще стигнат до стария мост, където на откритата сцена, ще се проведе музикалната проява. Вечерният концерт започва от 18.30 часа. Преди това, от 17.30 ч., е планирано демонстрационно свирене на стария мост на река Марица.

Както вече писахме, специален гост на проявата, която ще продължи на 6 и 7 септември, ще бъде група „Хоризонт”. Култовите музиканти имат издадени 4 албума и над 3000 концерта и клубни изяви в България и чужбина. Участие ще вземат още свиленградските таланти Виктор и Кали, юношеската група „Хала” към Младежки център Хасково, рок група „Хала” към Детски младежки център Димитровград, „Хаштаг” от Велико Търново, Мат Джеффест от Англия и Герд от Холандия, наскоро нашумелите „Пиерати” и рок динозаврите от „Ентронемент”.

В района около откритата сцена на река Марица и библиотеката ще бъде оформена търговска част с кетъринг, продажба на сувенири и различни изненади. Уъркшоп ще се проведе на 7 септември от 15.00 часа в звукозаписното студио на читалището. Всички участници, гости и гост музиканти ще могат да споделят добри практики и да разкажат за себе си. И през втората вечер, на старият мост, в специално подготвените шатри, участниците ще изпълняват световни и наши хитове, преди вечерния концерт. Зрелищна заря ще освети небето над стария мост и през двете вечери.

Организатори на събитието са НЧ „Просвета 1870” и рок групата 0379. За пръв път политически партии се включват с дарения за провеждането на културното събитие. Генерален спонсор на музикалния фест е ГЕРБ Свиленград. Събитието подкрепиха още хотел и ресторант „Хестея”, рок клуб „The Place”, Бурденис къмпани, БСП Свиленград, спедиция и транспорт „Кунка груп” ЕООД, къща за гости Бордър хаус, народният представител Никола Динков, Лайънс клуб, винарна изба „Катаржина”. Инициативата се осъществява и с финансовата подкрепа на община Свиленград.

Специални награди ще бъдат връчени от организаторите и от спонсори. Всички участници ще получат статуетка и грамота от „Вечер на китарите”, както и селекция от вина от винарна „Катаржина”.

Previous articleКонсултации за пенсиониране организират от НОИ в Свиленград
Next articleОфициално: Милко Калайджиев кандидат на ДПС за кмет на Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...