Свиленградски самодейци на фестивала в румънския град Тулча

1

Свиленградски самодейци взеха участие в Първия румънско-български фестивал в Тулча. Читалищните състави на кв. Капитан Петко войвода и селата Левка, Сива река, Капитан Андреево и Мезек представиха богатството на местния фолклор на откритата сцена в румънския град. Във фестивала взе участие и малката певица Виктория Танева от групата на Виолета Карапеева към НЧ „Просвета”.

Фестивалът се проведе на 23-ти, 24-ти и 25-ти август. Стотици са били участниците в музикалната проява от Румъния и България. В него са взели участие още състави от Варна, Харманли, Хасково и други населени места от страната ни. Многобройната публика се наслаждавала на фолклорните изпълнения и изпълвала пространството пред сцената плътно в часовете от 18.30 до 0.00 часа.

Типични тракийски песни и песни, посветени на Свиленград са изпълнили нашите самодейци. Четирите състава на кв. Капитан Петко войвода и селата Левка, Сива река и Капитан Андреево са впечатлили румънската и българска публика и с общо изпълнение на песента „Хубава си, моя горо”.

Техните читалищни секретари и съставите благодарят на общинската администрация и общинския съвет за отпуснатите средства за участие във фестивалната проява.

Впечатленията си от добрата организация, сцената, публиката и новите партньорства, споделиха и от читалището в Мезек, които се представиха с мъжката и женската фолклорни групи.

Всички състави са били отличени със знака на фестивала и сувенирни купи.

Previous articleНяма да продават сградата на Дневния център в Свиленград
Next articleНа Капитан Андреево задържаха контрабандни накити за 98 хил. лв.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...