Свиленградски самодейци на фестивала в румънския град Тулча

1

Свиленградски самодейци взеха участие в Първия румънско-български фестивал в Тулча. Читалищните състави на кв. Капитан Петко войвода и селата Левка, Сива река, Капитан Андреево и Мезек представиха богатството на местния фолклор на откритата сцена в румънския град. Във фестивала взе участие и малката певица Виктория Танева от групата на Виолета Карапеева към НЧ „Просвета”.

Фестивалът се проведе на 23-ти, 24-ти и 25-ти август. Стотици са били участниците в музикалната проява от Румъния и България. В него са взели участие още състави от Варна, Харманли, Хасково и други населени места от страната ни. Многобройната публика се наслаждавала на фолклорните изпълнения и изпълвала пространството пред сцената плътно в часовете от 18.30 до 0.00 часа.

Типични тракийски песни и песни, посветени на Свиленград са изпълнили нашите самодейци. Четирите състава на кв. Капитан Петко войвода и селата Левка, Сива река и Капитан Андреево са впечатлили румънската и българска публика и с общо изпълнение на песента „Хубава си, моя горо”.

Техните читалищни секретари и съставите благодарят на общинската администрация и общинския съвет за отпуснатите средства за участие във фестивалната проява.

Впечатленията си от добрата организация, сцената, публиката и новите партньорства, споделиха и от читалището в Мезек, които се представиха с мъжката и женската фолклорни групи.

Всички състави са били отличени със знака на фестивала и сувенирни купи.

1 COMMENT

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...