Три финала и два медала за младите състезатели по бадминтон

0

С два медала се завърнаха състезателите ни по бадминтон от четвърти кръг на Националната верига по бадминтон в Хасково. В три от общо пет дисциплини състезателите на „Свиленград 2015“ успяха да стигнат до полуфиналите на елиминационните кръгове на четвърто ниво от турнира.

През първия ден Анелия Георгиева успя да излезе от своята група.  От общо 4 състезателки тя се класира на второ място. На полуфинала тя загуби от състезателката на Козлодуй с 2:1 гейма в много оспорвана игра. На финала за трето място имаше истинска драма. При разменени  геймове 1:1 в третия гейм точките също бяха равни – 21:21 и се игра до 2 точки разлика. Късметът беше за състезателката от Нова Загора.  Анелия отвоюва четвъртото място от 8 състезателки.

През втория ден играха двойки мъже и двойки жени. Двойката мъже Пеньо Василев  и Симеон Христов играха много добре и с две победи в групата се класираха на 16-финалите и въпреки че загубиха, заеха десето място в крайното класиране от 21 двойки мъже.

Още по-добре се представиха момичетата Стефани Данаилова и  Анелия Георгиева при двойките жени. Те излязоха от групата с две победи.  На полуфинала загубиха от Хасковската двойка. На финала за третото място играха тактически правилно и показаха физическа издръжливост. Победиха с 2:1 гейма двойката от Козлодуй и спечелиха бронзовите медали.  Заеха трето място от общо 9 двойки при жените. Добре игра и другата  свиленградска двойка Мирела Николова и  Магдалена Цветанова, чиято група беше сформирана две седмици преди състезанието.

През третия ден състезатели от клуба за първи път взеха участие в дисциплината смесени двойки. Много успешен се оказа дебютът на Симеон Христов  и Стефани Данаилова.  С три победи те станаха първи в своята група.  Спечелиха убедително на четвъртфинала с 2:0 срещу двойка от Хасково. Играха последователно полуфинал, който загубиха,  и финал за третото място, който също загубиха  срещу силни противници, но играха достойно. Заеха четвъртото място от 17  смесени двойки.

Previous articleКолят домашните прасета в три общини в Хасковско
Next articleНикол премина успешно операцията. Набират се средства за последващо лечение

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...