64 хил. кутии цигари спряха на Капитан Андреево през юли

0

64 хил. кутии контрабандни цигари, 102 кг тютюн за пушене и 51 кг тютюн за наргиле са задържали митничарите на Капитан Андреево през месец юли. Иззети са близо 43 000 кутии цигари, закупени от Република Турция от  преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода „анализ на риска“, при щателни митнически проверки са открити 21 000 кутии безакцизни цигари.

При един от случаите, на 26 юли, при проверка на товарен автомобил с българска регистрация,  влизащ в страната от Турция митническите служители откриват 290 кутии безакцизни цигари от три марки, с надпис Duty free. Шофьорът на камиона, български гражданин е укрил цигарите във фабричните кухини на шофьорската кабина и зад сандъка с инструменти на ремаркето.

В същия ден на МП Капитан Андреево са иззети общо 2219 кутии безакцизни  цигари  при митнически проверки  на влизащи в страната леки коли, за което са съставени 14 акта за установяване на административно нарушение  и 54 разписки за задържане на декларираните, но превишаващи разрешения безмитен внос от 2 кутии цигари.

При проверки на три леки автомобила, пътуващи за страни от Западна Европа на 27,28 и 29 юли митническите служители откриват 610 кутии недекларирани цигари. Цигарите са били укрити в естествените кухини зад задните седалки, в хранителни продукти и сред дрехите, в личния багаж на пътниците.

На нарушителите са съставени актове за опит да бъдат пренесени акцизни стоки –цигари през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Previous articleВ Свиленград пръскат срещу комари с авиационна техника
Next articleКолят домашните прасета в три общини в Хасковско

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...