Любомир Апостолов: Свиленград има всички предпоставки да се превърне в регионален център за футбол на малки врати

0

„Гръм в рая” се казва отбора, с който група любители участвате в различни футболни турнири. Сега през изминалите два уикенда бяхте в Ивайловград. Разкажи малко повече подробности.

Ние сме хора, израснали с футбола и винаги когато имаме възможност се включваме във футболни турнири и състезания. През последните 13 години сме участвали в турнири на малки врати в Свиленград, Хасково, Димитровград, Пловдив, Златни пясъци, Любимец и сега в Ивайловград. Разбрахме за турнира от фейсбук страницата му, свързахме се с организаторите и така се записахме за участие. Турнира се провежда за 3-та година, като организаторите канят отбори от цяла Югоизточна България, Гърция и Турция. През тази година участие в турнира взеха 15 отбора от 8 различни български града и 1 отбор от Гърция.

Как протече турнира и как се представихте вие?

Преди да разкажа накратко за турнира, искам да благодаря на треньорското ръководство на Свиленград II за това, че ни предостави клубната екипировка, с която участвахме в турнира. В груповата фаза попаднахме в група с отбори от Ивайловград, Любимец и Хасково. Успяхме да постигнем две победи и един равен и се класирахме на ¼ финал, където загубихме от гръцкия участник в турнира. В последствие на финала на турнира играха отборите на Крумовград и Анонимните (Хасково) и хасковлии успяха да спечелят с 0:2.

Като дългогодишен участник в различни турнири, какво е твоето мнение за организацията на турнира в Ивайловград? И мислиш ли, че нещо подобно може да се случи в Свиленград?

Мога само да похваля организаторите на турнира, защото наистина тръгват почти от нулата и се опитват да изградят нещо, което да е модерно лице на града и да обединява хората около спортната проява. От това, което видяхме на място събитието се организира изцяло с подкрепата на община Ивайловград, но и с подкрепа от няколко местни фирми.

Моето лично мнение, което съм споделял с приятели е, че ние в Свиленград имаме отлични условия и предпоставки да се превърнем в регионален център за футбол на малки врати. Географското ни положение е страхотно, в града има достатъчно хора, които обичат футбола и биха могли да помогнат чисто организационно и не на последно място имаме подходяща за това инфраструктура, но трябва и сериозна организационна работа. За сравнение, в Ивайловград има 1 площадка с изкуствена трева, ние в Свиленград имаме 4 такива; в Ивайловград имат 1 футболен стадион в лошо състояние, ние в Свиленград имаме 2 футболни стадиона в добро състояние и още 1 стадион, който не се поддържа.

Доколкото знам ти също си част от отбора на Свиленград II, с който участваш в първенството на Хасковска областна футболна група. Сезонът приключи, как се представи отбора и на кое място успяхте да се класирате?

Това беше един много интересен футболен сезон за нас. През есенния полусезон се представихме много силно и от 13 мача загубихме само 1. През втората половина от сезона обаче нещата се обърнаха и записахме много слаба серия от мачове. В крайното класиране заехме 4-то място след отборите на Хасково, Хеброс (Харманли) и Топлика (Минерални бани). В отбора играят само местни момчета и се опитваме да играем атакуващ и резултатен футбол, с което да радваме местните спортни любители. Лично според мен силата на футбола като световен феномен е в това да бъде масов – стадионите и площадките да са пълни както със спортуващи, така и с гледащи хора, за да увлича подрастващите и да ги стимулира да спортуват и да се развиват физически.

Previous articleВсяка събота ще има автобус до гробищния парк на Свиленград
Next articleДенислав Проданов се класира на полуфиналите в Румъния

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...