Любомир Апостолов: Свиленград има всички предпоставки да се превърне в регионален център за футбол на малки врати

0

„Гръм в рая” се казва отбора, с който група любители участвате в различни футболни турнири. Сега през изминалите два уикенда бяхте в Ивайловград. Разкажи малко повече подробности.

Ние сме хора, израснали с футбола и винаги когато имаме възможност се включваме във футболни турнири и състезания. През последните 13 години сме участвали в турнири на малки врати в Свиленград, Хасково, Димитровград, Пловдив, Златни пясъци, Любимец и сега в Ивайловград. Разбрахме за турнира от фейсбук страницата му, свързахме се с организаторите и така се записахме за участие. Турнира се провежда за 3-та година, като организаторите канят отбори от цяла Югоизточна България, Гърция и Турция. През тази година участие в турнира взеха 15 отбора от 8 различни български града и 1 отбор от Гърция.

Как протече турнира и как се представихте вие?

Преди да разкажа накратко за турнира, искам да благодаря на треньорското ръководство на Свиленград II за това, че ни предостави клубната екипировка, с която участвахме в турнира. В груповата фаза попаднахме в група с отбори от Ивайловград, Любимец и Хасково. Успяхме да постигнем две победи и един равен и се класирахме на ¼ финал, където загубихме от гръцкия участник в турнира. В последствие на финала на турнира играха отборите на Крумовград и Анонимните (Хасково) и хасковлии успяха да спечелят с 0:2.

Като дългогодишен участник в различни турнири, какво е твоето мнение за организацията на турнира в Ивайловград? И мислиш ли, че нещо подобно може да се случи в Свиленград?

Мога само да похваля организаторите на турнира, защото наистина тръгват почти от нулата и се опитват да изградят нещо, което да е модерно лице на града и да обединява хората около спортната проява. От това, което видяхме на място събитието се организира изцяло с подкрепата на община Ивайловград, но и с подкрепа от няколко местни фирми.

Моето лично мнение, което съм споделял с приятели е, че ние в Свиленград имаме отлични условия и предпоставки да се превърнем в регионален център за футбол на малки врати. Географското ни положение е страхотно, в града има достатъчно хора, които обичат футбола и биха могли да помогнат чисто организационно и не на последно място имаме подходяща за това инфраструктура, но трябва и сериозна организационна работа. За сравнение, в Ивайловград има 1 площадка с изкуствена трева, ние в Свиленград имаме 4 такива; в Ивайловград имат 1 футболен стадион в лошо състояние, ние в Свиленград имаме 2 футболни стадиона в добро състояние и още 1 стадион, който не се поддържа.

Доколкото знам ти също си част от отбора на Свиленград II, с който участваш в първенството на Хасковска областна футболна група. Сезонът приключи, как се представи отбора и на кое място успяхте да се класирате?

Това беше един много интересен футболен сезон за нас. През есенния полусезон се представихме много силно и от 13 мача загубихме само 1. През втората половина от сезона обаче нещата се обърнаха и записахме много слаба серия от мачове. В крайното класиране заехме 4-то място след отборите на Хасково, Хеброс (Харманли) и Топлика (Минерални бани). В отбора играят само местни момчета и се опитваме да играем атакуващ и резултатен футбол, с което да радваме местните спортни любители. Лично според мен силата на футбола като световен феномен е в това да бъде масов – стадионите и площадките да са пълни както със спортуващи, така и с гледащи хора, за да увлича подрастващите и да ги стимулира да спортуват и да се развиват физически.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...