Свиленград е домакин на международно първенство по кикбокс

0

Свиленград ще бъде домакин на първия международен турнир по кикбокс за купа „Свиленград 2019”. Стартът на първенството ще бъде даден на 31 май в спортната зала в града. До 1 юни ще продължат битките в стиловете лоукик, киклайт контакт и лайт контакт. 120 ще бъдат участниците от България и Гърция, съобщават още от клуба.
Свиленград от години провежда кръгове на държавни първенства по кикбокс, но международен турнир се организира за пръв път. Домакини са клуба по кикбокс „Тангра” и Община Свиленград. Шампионатът да се проведе под надслов „Спорта срещу употребата на наркотици” е идеята на организаторите и местната комисия за борба с противообществените прояви, чийто секретар е Димитър Чокоров.

Турнирът е част от календара на Световната асоциация на кикбокс организациите WAKO-най-голямата асоциация на аматьорски организации по кикбокс в света. Събитието е отразено от официалното издание на Световната федерация по кикбокс. Планира се спортното мероприятие да стане традиционно, което ще даде възможност след пет години Свиленград да бъде домакин и на Европейска купа.

Амбицията за домакинство на състезания от по-висок международен ранг е заради сериозните традиции, които бяха изградени през годините в този спорт. Освен с качествени състезатели, градът разполага с добра спортна и хотелска база и уникално местоположение.
От клуба заявиха, че основната заслуга спортното събитие да попадне в календара на най-голямата аматьорска организация по кикбокс е на народния представител на ГЕРБ от Хасково – Георги Станков, на кмета на общината Георги Манолов, както и на директори на инстиуции, учреждения и фирми и др. От „Тангра” благодарят и на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай с председател г-н Галин Димов и съдийския апарат, които ще обезпечат провеждането на спортната проява.

Previous articleНикола Динков участва в международна конференция в Баку
Next articleЖенски борби от Сива река показаха по БНТ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...