Свиленград е домакин на международно първенство по кикбокс

0

Свиленград ще бъде домакин на първия международен турнир по кикбокс за купа „Свиленград 2019”. Стартът на първенството ще бъде даден на 31 май в спортната зала в града. До 1 юни ще продължат битките в стиловете лоукик, киклайт контакт и лайт контакт. 120 ще бъдат участниците от България и Гърция, съобщават още от клуба.
Свиленград от години провежда кръгове на държавни първенства по кикбокс, но международен турнир се организира за пръв път. Домакини са клуба по кикбокс „Тангра” и Община Свиленград. Шампионатът да се проведе под надслов „Спорта срещу употребата на наркотици” е идеята на организаторите и местната комисия за борба с противообществените прояви, чийто секретар е Димитър Чокоров.

Турнирът е част от календара на Световната асоциация на кикбокс организациите WAKO-най-голямата асоциация на аматьорски организации по кикбокс в света. Събитието е отразено от официалното издание на Световната федерация по кикбокс. Планира се спортното мероприятие да стане традиционно, което ще даде възможност след пет години Свиленград да бъде домакин и на Европейска купа.

Амбицията за домакинство на състезания от по-висок международен ранг е заради сериозните традиции, които бяха изградени през годините в този спорт. Освен с качествени състезатели, градът разполага с добра спортна и хотелска база и уникално местоположение.
От клуба заявиха, че основната заслуга спортното събитие да попадне в календара на най-голямата аматьорска организация по кикбокс е на народния представител на ГЕРБ от Хасково – Георги Станков, на кмета на общината Георги Манолов, както и на директори на инстиуции, учреждения и фирми и др. От „Тангра” благодарят и на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай с председател г-н Галин Димов и съдийския апарат, които ще обезпечат провеждането на спортната проява.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...