Бойна техника на НАТО ще премине през пункт Капитан Петко войвода

0

Бойна техника на НАТО ще премина през пункт Капитан Петко войвода във връзка с предстоящо многонационално учение „Saber Guardian – 19”. Съобщението е публикувано на страницата на Общинска администрация Свиленград. Сухопътната военна техника ще се придвижва към вътрешността на страната. През българо-гръцкия пункт ще преминава от 29 май до 29 юни. Учението се провежда всяка година на територията на Югоизточна Европа.

Многонационалното учение ще бъде ръководено от Командването на сухопътните сили на Румъния заедно с командването на сухопътните сили на САЩ в Европа, съобщава 24часа. То ще се проведе от 3 до 24 юни на територията на България, Румъния и Унгария. От 2013 година насам ученията от поредицата Saber Guardian се провеждат последователно всяка година и са част от съвместната тренировъчна програма на Европейското командване на САЩ.

От 2017 година учението започва да се провежда на две години. Около 6 хил. военослужещи от различни нации ще се включат в него. Целта е усъвършенстване на бойните способности и постигане на съвместимост във войските на национално и съюзническо ниво като се очаква подобряване на общата сигурност в региона.

Щабният елемент за интегриране на силите на НАТО ще демонстрира своите способности по време на учението, което е избрано за потвърждаване на сертификацията на Щабния елемент.

Previous articleЗапочна пръскането срещу комари и кърлежи в Свиленград
Next articleНедекларирана валута задържаха на Капитан Андреево

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...