В Свиленград: 42,74% подкрепа за ГЕРБ, 30,89% за БСП

0

1314 гласуваха за Емил Радев преференциално, за Габриел – 85

867 гласа или 11,85%  е разликата между ГЕРБ и БСП на изборите за европейски парламент в община Свиленград. 42,74% или 3 126 души подкрепиха ГЕРБ, а 2259 или 30,89% са пусналите бюлетина за БСП за България.

Трета политическа сила  в община Свиленград е ДПС с 450 гласа или 6,15%, следвана от ВМРО – БНД, която са подкрепили 277 души.

„Демократична България” изпреварва в Свиленград „Патриоти за Валери Симеонов”, които са подкрепени съответно от 143 и 135 гласа. „Атака” се срина до 65 гласоподаватели, а 131 души са подкрепили партията на Веселин Марешки.

187 души са отишли до изборните урни, за да заявят, че не подкрепят никого.

В близо 80% от секциите в Свиленград, гласувалите за БСП са повече, но ГЕРБ има сериозно предимство в повечето села от общината – Капитан Андреево /196 на 40 гласа/, Мустрак /76 на 21/, Левка /112 на 36/, Студена /108 на 48/, Момково /160 на 53/, Младиново /77 на 13/.

Общо 7 671 свиленградчани от общината или 39,63% гласуваха на изборите за европейски парламент. Право на глас, по списък, имаха 19 351 души.

1314 гласоподаватели са избрали да подкрепят преференциално осмия в листата на ГЕРБ – Емил Радев. Това се вижда от публикуваните протоколи в сайта на ЦИК. Има секции, в които той има по 40, 60 и нагоре гласа. 85 са гласували за водача на листата на ГЕРБ Мария Габриел.

217 души са избрали да отбележат преференция за Елена Йончева. 79 са преференциите за Иво Христов, 44 – за Сергей Станишев. Преференции имат още Деница Златева, Ангел Джамбазки и др. 133 души от община Свиленград са гласували преференциално за Делян Пеевски, 61 за Мустафа Карадайъ.

„Сърдечни благодарности за всеки един от всички 29 180 жители на област Хасково, които подкрепиха ПП ГЕРБ в изборите за Европейски парламент”, разпратиха съобщение от областното ръководството на партията.  „Благодарение на Вашето доверие победихме в една тежка и изключително некоректна битка.

Заедно с Вас сме с 14 % по-силни и по-амбицирани да работим за каузата  България!

Сега изпращаме в Европарламента отбор от можещи, работещи и отговорни хора. Те ще отстояват нашите права в обединена Европа и ще работят за силна България.

Благодарим Ви за това, че въпреки злостната кампания на нашите опоненти, Вие не се разколебахте. Благодарим Ви, че не повярвахте на лъжите, доносите и провокациите, които не спряха дори в изборния ден.

Сърдечни благодарности за всички структури на ПП ГЕРБ в област Хасково, които постигнаха този резултат и спечелиха доверието на хората. Винаги сме разчитали на подкрепата на разумните и честни избиратели, на тези, които  с труд и знания постигат резултати.

Затова сме един отбор! Затова продължаваме напред! Към следваща победа…”

„БСП не получи подкрепа на тези избори! БСП в Свиленград също не получи достатъчна подкрепа, за да изпревари ГЕРБ!“, пишат социалистите от страницата си във Фейсбук. „Изводите и анализите ще ги направим и то много задълбочено! Няма как обаче да не благодарим на всички наши членове и симпатизанти, които преживяха тези избори с нас и ни подкрепят! Благодарим и на всички, които уважиха тези избори и гласуваха по съвест, а не под натиск.
Общата ни кауза за добруване и повече справедливост продължава! Бъдете здрави, не ни спестявайте критиките, помагайте ни където смятате, че сме прави и общите ни успехи ще се превърнат във факт!”

Previous articleЗадържаха зетя на застреляния мъж от Лозен
Next articleЗапочна пръскането срещу комари и кърлежи в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...