Честит 24 май!

2

С концерт на духов оркестър „Костадин Манов”, Детски духов оркестър и мажоретния състав беше открито празничното шествие за 24 май в Свиленград. Денят на славянската писменост и на българската просвета и култура събра стотици свиленградчани на пешеходната улица.

С портрета и иконата на светите братя Кирил и Методий започна традиционното шествие. Ликовете на братята просветители и знамето на България бяха носени от изявени ученици. В шествието се включиха училища, детски градини, читалищни дейци, общински съветници, спортни клубове.

По бул. България, пред събралите се свиленградчани и гости на града, със своите училища, преминаха и абитуриентите от ПГССИ „Христо Ботев” и СУ „Д-р Петър Берон”. Малко по-рано двете училища изпратиха своите зрелостници с тържествени церемонии.

В СУ „Д-р Петър Берон” отново се проведе кампанията „С тениска на бала”. 3 000 лв. бяха събрани от абитуриентите в подкрепа на 4-годишната Лили от Свиленград, която има нужда от рехабилитация в чужбина.

В ПГССИ „Христо Ботев” отличиха изявените си ученици и учители. Няколко дни по-рано зрелостниците от Випуск 2019 засадиха бял бор в двора на училището.

Ще бъдем щастливи, ако всеки от вас успее да сбъдне мечтите си, каза в словото си към абитуриентите директорът на професионалното училище Христина Милушева.

Поемаме по нова посока. Желая на всеки от нас да измине пътя си с мъдрост, обърна се към връстниците си абитуриентът Радослав Христов. За грешките ни, скъпи учители простете, продължи той. Те са най-красивия недостатък на младостта.

Випуск 2019 на ПГССИ „Христо Ботев“

Балът на ПГССИ „Христо Ботев” е утре вечер, в ресторант Марица. На СУ „Д-р Петър Берон” е на 26 май, в ресторант „Хестея”.

2 COMMENTS

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...