Честит 24 май!

2

С концерт на духов оркестър „Костадин Манов”, Детски духов оркестър и мажоретния състав беше открито празничното шествие за 24 май в Свиленград. Денят на славянската писменост и на българската просвета и култура събра стотици свиленградчани на пешеходната улица.

С портрета и иконата на светите братя Кирил и Методий започна традиционното шествие. Ликовете на братята просветители и знамето на България бяха носени от изявени ученици. В шествието се включиха училища, детски градини, читалищни дейци, общински съветници, спортни клубове.

По бул. България, пред събралите се свиленградчани и гости на града, със своите училища, преминаха и абитуриентите от ПГССИ „Христо Ботев” и СУ „Д-р Петър Берон”. Малко по-рано двете училища изпратиха своите зрелостници с тържествени церемонии.

В СУ „Д-р Петър Берон” отново се проведе кампанията „С тениска на бала”. 3 000 лв. бяха събрани от абитуриентите в подкрепа на 4-годишната Лили от Свиленград, която има нужда от рехабилитация в чужбина.

В ПГССИ „Христо Ботев” отличиха изявените си ученици и учители. Няколко дни по-рано зрелостниците от Випуск 2019 засадиха бял бор в двора на училището.

Ще бъдем щастливи, ако всеки от вас успее да сбъдне мечтите си, каза в словото си към абитуриентите директорът на професионалното училище Христина Милушева.

Поемаме по нова посока. Желая на всеки от нас да измине пътя си с мъдрост, обърна се към връстниците си абитуриентът Радослав Христов. За грешките ни, скъпи учители простете, продължи той. Те са най-красивия недостатък на младостта.

Випуск 2019 на ПГССИ „Христо Ботев“

Балът на ПГССИ „Христо Ботев” е утре вечер, в ресторант Марица. На СУ „Д-р Петър Берон” е на 26 май, в ресторант „Хестея”.

Previous articleПремиера на „Аладин” в кино „Тракия”
Next articleКрасота и стил от абитуриентите на ПГССИ „Христо Ботев”

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...