Хандбалистките подариха златния си медал на градоначалника

1

Момичетата от детско-юношеския отбор на Хандбален клуб „Свиленград” подариха днес на кмета Георги Манолов своя най-голям трофей досега – златния медал от държавния шампионат по хандбал за мoмичeтa дo 11 гoдини. Te пoбeдиxa във вcичĸи cpeщи, ĸoитo се игpaxa нa дъpжaвнитe финaли в Cвилeнгpaд през уикенда. Така мaлĸитe хандбалистки изразиха благодарността си за подкрепата от страна на кмета за развитието на този спорт.

Треньорът Тефик Парафитов и президентът на клуба Ася Райкова също присъстваха на срещата. Те подариха на градоначалника бронзовия медал, спечелен от отбора на жените в годишния шампионат по хандбал.

Именон градоначалника стои в основата на идеята и създаването на клуба по хандбал. За 5-годишната си история клубът привлече много момичета и вече има три отбора – един женски и два детско-юношески. Клубът бързо се наложи като един от най-успешните в страната. „Свиленград” е единственият български женски хандбален клуб, който в последните няколко години имаше възможност да участва в международен турнир. През 2018 г. женският отбор спечели най-високото национално отличие – Купата на България. По повод 60 години от създаването на Българската федерация по хандбал кметът на Свиленград Георги Манолов бе отличен с юбилеен плакет за заслуги за развитието на този спорт.

Previous articleРемонт на шест улици в Свиленград
Next articleОткриха центъра за противоградна защита

1 COMMENT

  1. Ухилени до ушите, нищо не ги хваща тях––нито полиция ,нито болест–-всеки да си върши неговата работа –-според зависи –както те наредят

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...