Хандбалистките подариха златния си медал на градоначалника

1

Момичетата от детско-юношеския отбор на Хандбален клуб „Свиленград” подариха днес на кмета Георги Манолов своя най-голям трофей досега – златния медал от държавния шампионат по хандбал за мoмичeтa дo 11 гoдини. Te пoбeдиxa във вcичĸи cpeщи, ĸoитo се игpaxa нa дъpжaвнитe финaли в Cвилeнгpaд през уикенда. Така мaлĸитe хандбалистки изразиха благодарността си за подкрепата от страна на кмета за развитието на този спорт.

Треньорът Тефик Парафитов и президентът на клуба Ася Райкова също присъстваха на срещата. Те подариха на градоначалника бронзовия медал, спечелен от отбора на жените в годишния шампионат по хандбал.

Именон градоначалника стои в основата на идеята и създаването на клуба по хандбал. За 5-годишната си история клубът привлече много момичета и вече има три отбора – един женски и два детско-юношески. Клубът бързо се наложи като един от най-успешните в страната. „Свиленград” е единственият български женски хандбален клуб, който в последните няколко години имаше възможност да участва в международен турнир. През 2018 г. женският отбор спечели най-високото национално отличие – Купата на България. По повод 60 години от създаването на Българската федерация по хандбал кметът на Свиленград Георги Манолов бе отличен с юбилеен плакет за заслуги за развитието на този спорт.

1 COMMENT

  1. Ухилени до ушите, нищо не ги хваща тях––нито полиция ,нито болест–-всеки да си върши неговата работа –-според зависи –както те наредят

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...