В Свиленград връчиха наградите Ученик и Учител на годината

0

Седмокласникът Атанас Шишков от ОУ „Иван Вазов” и преподавателят Стефана Узунова от ПГССИ „Христо Ботев” станаха Ученик и Учител на годината. В категорията предучилищно образование наградата отиде при Валентина Стоянова от ДГ „Радост“.

Наградите Ученик и Учител на годината бяха връчени днес. Традиционната церемония, организирана от Община Свиленград, в навечерието на 24 май, се проведе в ресторант Марица.

Атанас Шишков от ОУ „Иван Вазов” стана Ученик на годината. Седмокласникът се класира на трето място на националната олимпиада по история и цивилизация, която се проведе в Копривщица. Наско получи оценка 5,90 и стана лауреат на олимпиадата. Той се класира и на областния кръг на олимпиадата по Биология и здравно образование. Участник е в благотворителни инициативи.

Георги Койчев бе номинацията на СУ „Д-р П. Берон”. Той има завоювана втора награда в открита международна математическа олимпиада на Сингапурските и Азиатските училища и е член на Фондация ,,Димитър Бербатов”-Успелите деца на България, 2018г. ПГССИ „Христо Ботев” номинира зрелостникът Янаки Коларов, който е приет в 5 от най-престижните английски университета. За постиженията си през годината, номинирани бяха още Зина Кирилова ОУ „Любен Каравелов“, Зюмбюла Вангелова НУ “Христо Попмарков“ и Илиян  Иванов от ОУ „Христо Ботев”, с. Левка.

Стефана Узунова от ПГССИ „Хр. Ботев” стана Учител на 2019 г. Тя е носител на почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски”. Освен преподавателската дейност, Стефана Узунова работи активно по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, дейност „Модернизиране на учебното съдържание”, участва в разработването на 124 учебни програми по учебни предмети от отрасловата и специфичната професионална подготовка направление „Растениевъдство и животновъдство”. Аграрен университет, гр. Пловдив включи г-жа Узунова в проект „Разработване на механизъм за реализиране на връзка между професионалното и висшето образование в аграрните науки”. Участва и в проект „Общата селскостопанска политика на ЕС”.

Номинация получи Златка  Станкова от СУ “Д-р П. Берон”, чието обучение по химия е в тясно сътрудничество с ПУ “Паисий Хилендарски”. Учениците й от профил „Природни науки” продължават обучението си във висши училища в направления медицина, фармация, химически технологии и имат завоювани множество награди от различни състезания. Евелина Кънева беше номинацията на ОУ „Христо Ботев” с. Левка. Тя е ръководител на група за допълнително обучение по български език на 7 деца с различен етнос. Ръководи и групата по интереси “Математиката не е лесна, но е интересна”. Нейни ученици поставиха математическа приказка “Мелъди в страната Цифроландия”. Заради всеотдайната си работа с ученици номинирани бяха и старши учителят от начален етап Мария  Савова от Първо основно училище ”Иван Вазов”,  Маргарита Игнатова – старши учител в Център за специална образователна подкрепа ”Стефан Василев”, Димитринка Дойчева от НУ „Христо  Попмарков”  и Христо Балджиев  от ОУ “Любен Каравелов”.

В категорията предучилищно образование призът бе връчен на Валентина  Стоянова от Детска градина  „Радост”. Номинирани бяха Живка Георгиева – Детска градина ,,Детелина”, Красимира Стайкова-Дянкова от ,,Слънце“, Росица Николова от “Снежанка” и Тонка Алексиева от „Зорница”.

Плакети и грамоти получиха номинираните. Те бяха връчени от заместник-кметът Мария Костадинова и председателстващият Общински съвет Цветелина Атанасова. В програмата участваха балерините от „Сребърна пантофка” с ръководител Петра Беева, Вокална група „Весели звънчета” с ръководител Татяна Балджиева и „Златните момичета” на Людмила Спатару.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...