В Свиленград връчиха наградите Ученик и Учител на годината

0

Седмокласникът Атанас Шишков от ОУ „Иван Вазов” и преподавателят Стефана Узунова от ПГССИ „Христо Ботев” станаха Ученик и Учител на годината. В категорията предучилищно образование наградата отиде при Валентина Стоянова от ДГ „Радост“.

Наградите Ученик и Учител на годината бяха връчени днес. Традиционната церемония, организирана от Община Свиленград, в навечерието на 24 май, се проведе в ресторант Марица.

Атанас Шишков от ОУ „Иван Вазов” стана Ученик на годината. Седмокласникът се класира на трето място на националната олимпиада по история и цивилизация, която се проведе в Копривщица. Наско получи оценка 5,90 и стана лауреат на олимпиадата. Той се класира и на областния кръг на олимпиадата по Биология и здравно образование. Участник е в благотворителни инициативи.

Георги Койчев бе номинацията на СУ „Д-р П. Берон”. Той има завоювана втора награда в открита международна математическа олимпиада на Сингапурските и Азиатските училища и е член на Фондация ,,Димитър Бербатов”-Успелите деца на България, 2018г. ПГССИ „Христо Ботев” номинира зрелостникът Янаки Коларов, който е приет в 5 от най-престижните английски университета. За постиженията си през годината, номинирани бяха още Зина Кирилова ОУ „Любен Каравелов“, Зюмбюла Вангелова НУ “Христо Попмарков“ и Илиян  Иванов от ОУ „Христо Ботев”, с. Левка.

Стефана Узунова от ПГССИ „Хр. Ботев” стана Учител на 2019 г. Тя е носител на почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски”. Освен преподавателската дейност, Стефана Узунова работи активно по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда”, дейност „Модернизиране на учебното съдържание”, участва в разработването на 124 учебни програми по учебни предмети от отрасловата и специфичната професионална подготовка направление „Растениевъдство и животновъдство”. Аграрен университет, гр. Пловдив включи г-жа Узунова в проект „Разработване на механизъм за реализиране на връзка между професионалното и висшето образование в аграрните науки”. Участва и в проект „Общата селскостопанска политика на ЕС”.

Номинация получи Златка  Станкова от СУ “Д-р П. Берон”, чието обучение по химия е в тясно сътрудничество с ПУ “Паисий Хилендарски”. Учениците й от профил „Природни науки” продължават обучението си във висши училища в направления медицина, фармация, химически технологии и имат завоювани множество награди от различни състезания. Евелина Кънева беше номинацията на ОУ „Христо Ботев” с. Левка. Тя е ръководител на група за допълнително обучение по български език на 7 деца с различен етнос. Ръководи и групата по интереси “Математиката не е лесна, но е интересна”. Нейни ученици поставиха математическа приказка “Мелъди в страната Цифроландия”. Заради всеотдайната си работа с ученици номинирани бяха и старши учителят от начален етап Мария  Савова от Първо основно училище ”Иван Вазов”,  Маргарита Игнатова – старши учител в Център за специална образователна подкрепа ”Стефан Василев”, Димитринка Дойчева от НУ „Христо  Попмарков”  и Христо Балджиев  от ОУ “Любен Каравелов”.

В категорията предучилищно образование призът бе връчен на Валентина  Стоянова от Детска градина  „Радост”. Номинирани бяха Живка Георгиева – Детска градина ,,Детелина”, Красимира Стайкова-Дянкова от ,,Слънце“, Росица Николова от “Снежанка” и Тонка Алексиева от „Зорница”.

Плакети и грамоти получиха номинираните. Те бяха връчени от заместник-кметът Мария Костадинова и председателстващият Общински съвет Цветелина Атанасова. В програмата участваха балерините от „Сребърна пантофка” с ръководител Петра Беева, Вокална група „Весели звънчета” с ръководител Татяна Балджиева и „Златните момичета” на Людмила Спатару.

Previous articleЗлатен медал за Стефани Данаилова от турнира в Първомай
Next articleРемонт на шест улици в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...