Задържаха каналджия, превозвал 11 нелегални

0

Каналджия, превозил 11 нелегални е задържан и ще бъде привлечен като обвиняем от Районна прокуратура-Свиленград. Срещу 36-годишния Л.Г. е започнало бързо производство. Обвинението твърди, че той противозаконно е подпомогнал десет афганистанци и пакистанец, като им е осигурил транспорт.

11-те мигранти са открити в автомобил, шофиран от обвиняемия. Той бил спрян за проверка от полицейски служители на автомагистрала „Марица“ край Свиленград. Лицата били без документи за самоличност и без разрешение да пребивават в страната.

Установено е, че чужденците са преминали през „зелена“ граница“,  като влезли в България от Гърция, в района на село Мезек. Водачът е трябвало да ги превози до вътрешността на страната.

Обвиняемият Л.Г. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои Районна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Разследването по случая се води от разследващ полицай при Граничен полицейски участък – Ново село под ръководството на Районна прокуратура – Свиленград.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...