Ученици в симулативен процес за Деня на юриста

0

Ученици участваха в симулативен съдебен процес, който се проведе в Свиленградски районен съд по повод 16 април – Денят на юриста. Казусът, разигран от учениците, бе по реални събития и представляваше случай на заловени младежи с марихуана.
В ролята на подсъдимите бяха Теодора Гъркова от 8 кл. и Мирослав Хърсев от 9 кл. Прокурор по делото бе Петър Байнов от 9 клас, а Преслава Пенчева /8 кл./ пое защитата на Теодора. Свидетелски показания по случая дадоха Красимира Николова /10 кл./ и Крум Паньов /9 кл./, а Петър Димитров /11 кл/ се произнесе като вещо лице.

В симулативния процес участваха още единадесетокласниците Кирил Мицански и Владимир Димитров като охрана, както и Лилия Атанасова, която влезе в ролята на съдебен заседател. Всички участници бяха изключително отговорни към ролите си и успяха да представят действителната обстановка в един съдебен процес.

Казусът беше разигран от ученици от ПГССИ „Христо Ботев” и СУ „Д-р Петър Берон“ в Деня на отворените врати. Той бе организиран съвместно от Районен съд Свиленград и Районна прокуратура.

На 16 април отбелязваме Деня на Българската Конституция и професионален празник на юристите. На днешния ден през 1879 г., преди 140 години, Учредителното събрание гласува и приема Търновската конституция – първата конституция на България.

Previous articleНа 23 април е първият самостоятелен концерт на Графа в Свиленград
Next articleВръчиха наградите на фестивала „С песните на Кичка Савова”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...