На Тодоровден в Бисер: Обявиха кон от Свиленград за най-красив

0

Кон, чийто собственик е от Свиленград, стана победител  в категорията „Най-красив кон” в традиционната кушия за Тодоровден в харманлийското село Бисер. 12-годишният Тюмен е на Димитър Вълчев, който го купил от Холандия. Красивото животно вече имало няколко филмови участия, сред които и в „Херкулес”.

Конят бе отличен от депутата от ГЕРБ д-р Георги Станков, който бе гост на празника. Народният представител поздрави участниците в надпреварата  и пожела на всички бисерчани спокойна и здрава стопанска година.

„Впечатлен съм от това, че вие пазите ревностно традициите и настоявате те да се помнят и предават и на младите хора”, каза Станков.

Традиционният празник беше организиран от кмета на община Харманли Мария Киркова, която даде символичния старт на конната надпревара. Гонките се проведоха на стадиона в селото.

За първи път тази година по време на Тодоровденските събития в селото се проведе и киноложка изложба. Представени бяха породисти кучета от цялата област, които са гордостта на своите стопани.

Previous articleНаградиха победителите в поетичния конкурс „Жената – любима и майка”
Next articleОт БСП Свиленград предложиха Елена Йончева за водач на листата за евродепутати

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...