На Тодоровден в Бисер: Обявиха кон от Свиленград за най-красив

0

Кон, чийто собственик е от Свиленград, стана победител  в категорията „Най-красив кон” в традиционната кушия за Тодоровден в харманлийското село Бисер. 12-годишният Тюмен е на Димитър Вълчев, който го купил от Холандия. Красивото животно вече имало няколко филмови участия, сред които и в „Херкулес”.

Конят бе отличен от депутата от ГЕРБ д-р Георги Станков, който бе гост на празника. Народният представител поздрави участниците в надпреварата  и пожела на всички бисерчани спокойна и здрава стопанска година.

„Впечатлен съм от това, че вие пазите ревностно традициите и настоявате те да се помнят и предават и на младите хора”, каза Станков.

Традиционният празник беше организиран от кмета на община Харманли Мария Киркова, която даде символичния старт на конната надпревара. Гонките се проведоха на стадиона в селото.

За първи път тази година по време на Тодоровденските събития в селото се проведе и киноложка изложба. Представени бяха породисти кучета от цялата област, които са гордостта на своите стопани.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...