Свиленградчанин стана вицешампион по програмиране

0

Сребърен медал спечели Стоян Малинин от Свиленград от XIII Открита московска олимпиада по програмиране. Десетокласникът, възпитаник на Хасковската математическа гимназия, е сред 19-те участници от българския отбор. В него има още ученици от Габрово, Пловдив, Ямбол, Шумен, Варна, Софийската математическа гимназия и школата „А&Б”, съобщава haskovo.net.

Общо четири медала завоюваха представителите на България в Олимпиадата.  Радослав Димитров от Пловдив и Мартин Копчев от Габрово спечелиха златни медали, а Георги Петков от СМГ – бронз.

В предварителния подбор, вицешампионът от Олимпиадата и съотборниците му, са преодолели близо 3 хил. участници. До финалите на 7 и 8 март са били допуснати 400 млади програмисти от 7 държави.  Ръководители на българските програмисти в Москва са били Бисерка Йовчева, Валентина Дянкова, Валентин Борисов, Зорница Дженкова, Бистра Танева. Най-малкият участник в олимпиадата е състезател също от България – Даниел Койнов от Шумен, който е в шести клас на ППМГ „Ненчо Попович”, съобщава още haskovo.net.

Previous articleКонкурс и изложба „Кукерските маски – традиции и багри” в музея
Next articleЗатварят част от улица „23-ти септември” от 12 март

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...