Свиленградчанин стана вицешампион по програмиране

0

Сребърен медал спечели Стоян Малинин от Свиленград от XIII Открита московска олимпиада по програмиране. Десетокласникът, възпитаник на Хасковската математическа гимназия, е сред 19-те участници от българския отбор. В него има още ученици от Габрово, Пловдив, Ямбол, Шумен, Варна, Софийската математическа гимназия и школата „А&Б”, съобщава haskovo.net.

Общо четири медала завоюваха представителите на България в Олимпиадата.  Радослав Димитров от Пловдив и Мартин Копчев от Габрово спечелиха златни медали, а Георги Петков от СМГ – бронз.

В предварителния подбор, вицешампионът от Олимпиадата и съотборниците му, са преодолели близо 3 хил. участници. До финалите на 7 и 8 март са били допуснати 400 млади програмисти от 7 държави.  Ръководители на българските програмисти в Москва са били Бисерка Йовчева, Валентина Дянкова, Валентин Борисов, Зорница Дженкова, Бистра Танева. Най-малкият участник в олимпиадата е състезател също от България – Даниел Койнов от Шумен, който е в шести клас на ППМГ „Ненчо Попович”, съобщава още haskovo.net.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...