В отворено писмо: Неспазването на регламента опорочава турнира за Купа Трети март

5

С отворено писмо отборът на Ефбет изразява възмущението си от начина на провеждане на тазгодишното издание на турнира по футбол на малки вратички за Купа Трети март. По думите им, неспазването на предварително обявения регламент и смяната му „в движение” опорочава надпреварата, която „повече от 20 години е неизменна част от спортния календар на Община Свиленград и е символ на желание за победа, спортно-техническо надиграване, спортсментство и уважение между участващите в него отбори и състезатели”, пише още в писмото.

Разковничето на проблема се оказа развилата се ситуация в група А, където има 5 отбора от общо 9 участващи в турнира. След последния кръг, три от отборите в нея се оказаха с еднакъв брой точки – Кармет, Ефбет и Бурденис 93. Всеки от тях има по три победи и една загуба, обясниха участниците в турнира. Предварително обявеният регламент на страницата на „Хуманитарни дейности” във Фейсбук точно определя кой от тях ще продължи в надпреварата, посочиха още от Ефбет. Класирането се прави, като се вземе предвид резултатът от двубоите между въпросните три отбора, конкретизираха те.

Вместо това обаче, спортните организатори съобщили, че решение ще бъде взето, след двубоя между останалите два отбора в същата група – Евророма и АСВ. След това щели да се вземат предвид головите разлики между четирите останали отбора. Като причина за създалата се ситуация организаторите посочили, че в едната група има 4, а в другата 5 отбора.

Не може двата отбора без никакъв шанс да се класират, да определят кой ще продължи в турнира. Това регламентът не го предвижда, коментира Любомир Апостолов от отбора на Ефбет.

По думите на участниците в отбора на Ефбет, така създалата се ситуация отблъсква и футболните участници непрофесионалисти, и спортните любители.

Публикуваме писмото в пълния му текст. От отбора на Ефбет съобщиха, че то е изпратено и до кмета на община Свиленград. Готови сме да публикуваме всяка друга позиция, свързана с темата.

Пишем това отворено писмо, за да изразим огромното си възмущение и разочарование от начина, по който през тази година се провежда Традиционният футболен турнир на малки вратички за купа „Трети март“ 2019 г. Един турнир, който се провежда вече повече от 20 години и е неизменна част от спортния календар на нашата община. Един турнир, който години наред е бил символ на желание за победа, спортно-техническо надиграване, но и спортсменство и уважение между участващите в него отбори и състезатели.

За съжаление в тазгодишното издание на турнира се наблюдават едни съвсем различни качества и подходи, които нямат нищо общо с гореизброените. В основата на грозното опорочаване на турнира, бе променянето на част от правилата от Регламента (качен преди турнира на фейсбук страницата на Хуманитарни дейности) „в движение“ по време на самият турнир. Тази промяна даде повод да се търсят договорки между част от участващите отбори, в резултат на което любителите на футбола в Свиленград станахме свидетели на откровено цирково представление, което се проведе вчера (27.02.2019г.) на футболната площадка в кв. „Изгрев“, където от двубоя между два отбора без никакви шансове да се класират напред в турнира трябваше да се определи кои ще са двата отбора, които ще продължат напред. Слуховете за финансово стимулиране за неявяване или симулативна игра с цел постигане на определен резултат във въпросния мач допълнително затвърдиха всеобщото мнението за опорочен и неспортсменски турнир.

Според нас подобни неща не би следвало да се случват на аматьорски футболен турнир, понеже това отблъсква както нас като участници, така също и всички спортни любители в община Свиленград.

Футболен отбор Ефбет

Previous articleНад 200 000 недекларирани евро задържаха за ден
Next articleБългарският филм „Можеш ли да убиваш” – премиера в кино „Тракия”

5 COMMENTS

  1. И в другата група как се класираха червена граница с победа над Хестея????

  2. Все пак турнира е по случай 3 – март, нека поне за малко всички се замислят.
    🙂

  3. О да предложението на Ефбет беше ,30 лв +бутилка марков алкохол на играч за победа! Айде стига с тези болни амбиции! Всички на този турнир се забавляваме и е повод накрая да си направим мохабет!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...