Занятия по проект започнаха в музея

1

Екипът на Исторически музей –  Свиленград заработи по спечеления проект в края на 2018 г. на Министерство на културата по програмата „Музеят като образователна среда“. Първото занятие с ученици по проекта „Из лабиринта на  времето“ се проведе на 15 януари в залата на музея.  Целта е  да се провокира интереса на децата  към историческото наследство, неговото проучване и популяризиране. Дейностите са подбрани, за да разширят знанията и усъвършенстват уменията на учениците  от часовете по история и цивилизация в училище.

Първото занятие върна петокласниците хилядолетия назад във времето на Праисторията. Чрез увлекателна беседа и интересна презентация, изнесени от Ирена Русева – археолог в музея, учениците не само си припомниха  какво са учили в началото на учебната година, но придобиха и нови знания за бита и културата на праисторическите хора.  За да бъдат знанията трайни участниците в занятието не само „чуха, видяха и прочетоха” за една отминала епоха, но и „направиха” сами праисторически култови фигурки и амулети. С много желание, въображение и сръчност те изработиха точни копия на намерените по нашите земи амулети, които се различават от оригиналните само по това, че не са изработени от кост или глина, а  от солено тесто.

При следващото занятие петокласниците ще получат амулетите си добре изпечени, заредени с положителна енергия и с надежда да им донесат късмет и  помогнат да получават само шестици по история.

Previous articleНационален конкурс за есе за 12-окласници организира ПУ „Паисий Хилендарски”
Next articleАло измамници отнеха 14 хил. лв. от възрастна жена

1 COMMENT

  1. СИЛВИЯ ДЯКОВА ПРЕДЛОЖИ ПРЕДИ ГОДИНИ В ПИСМЕН ВАРИАНТ ИДЕИ ЗА ЗАНИМАНИЯ СЪС СОЛЕНО ТЕСТО–ИДЕЯТА БЕ ВЗЕТА И СИЛВИЯ $$ЗАГЪРБЕНА–АУТ–ДА ОТИВА ДА БЪРШЕ АРТ ГАЛЕРИЯТА И ДА РЪКОПЛЯСКА НА АРТИСТКИТЕ––––ПРИЯТНА РАБОТА ВИ ПОГЕЛАВАМ АЗ СИЛВИЯ ДЯКОВА–-ПОМНИТЕ ЛИ КАК ИЗПЪЛНЯВАХ ЛЕГЕНДАТА ЗА КРАЛИ МАРКО –НЯКОЙ ДА СНИМА,ДА ГО ПОКАЗАХТЕ КАТО НОВИНА ОТ МУЗЕЯ–МОЖЕТЕ ДА МЕ УНИЗЯВАТЕ И ГОНИТЕ–ПРИЯТНА РАБОТА!!!!!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...