Занятия по проект започнаха в музея

1

Екипът на Исторически музей –  Свиленград заработи по спечеления проект в края на 2018 г. на Министерство на културата по програмата „Музеят като образователна среда“. Първото занятие с ученици по проекта „Из лабиринта на  времето“ се проведе на 15 януари в залата на музея.  Целта е  да се провокира интереса на децата  към историческото наследство, неговото проучване и популяризиране. Дейностите са подбрани, за да разширят знанията и усъвършенстват уменията на учениците  от часовете по история и цивилизация в училище.

Първото занятие върна петокласниците хилядолетия назад във времето на Праисторията. Чрез увлекателна беседа и интересна презентация, изнесени от Ирена Русева – археолог в музея, учениците не само си припомниха  какво са учили в началото на учебната година, но придобиха и нови знания за бита и културата на праисторическите хора.  За да бъдат знанията трайни участниците в занятието не само „чуха, видяха и прочетоха” за една отминала епоха, но и „направиха” сами праисторически култови фигурки и амулети. С много желание, въображение и сръчност те изработиха точни копия на намерените по нашите земи амулети, които се различават от оригиналните само по това, че не са изработени от кост или глина, а  от солено тесто.

При следващото занятие петокласниците ще получат амулетите си добре изпечени, заредени с положителна енергия и с надежда да им донесат късмет и  помогнат да получават само шестици по история.

1 COMMENT

  1. СИЛВИЯ ДЯКОВА ПРЕДЛОЖИ ПРЕДИ ГОДИНИ В ПИСМЕН ВАРИАНТ ИДЕИ ЗА ЗАНИМАНИЯ СЪС СОЛЕНО ТЕСТО–ИДЕЯТА БЕ ВЗЕТА И СИЛВИЯ $$ЗАГЪРБЕНА–АУТ–ДА ОТИВА ДА БЪРШЕ АРТ ГАЛЕРИЯТА И ДА РЪКОПЛЯСКА НА АРТИСТКИТЕ––––ПРИЯТНА РАБОТА ВИ ПОГЕЛАВАМ АЗ СИЛВИЯ ДЯКОВА–-ПОМНИТЕ ЛИ КАК ИЗПЪЛНЯВАХ ЛЕГЕНДАТА ЗА КРАЛИ МАРКО –НЯКОЙ ДА СНИМА,ДА ГО ПОКАЗАХТЕ КАТО НОВИНА ОТ МУЗЕЯ–МОЖЕТЕ ДА МЕ УНИЗЯВАТЕ И ГОНИТЕ–ПРИЯТНА РАБОТА!!!!!!!!

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...