Наглите нападатели от Бъдни вечер са задържани за хулиганство

7

Тримата нападатели над българското семейство на Бъдни вечер са задържани за хулиганство, съобщиха от полицията. Това са братя цигани – на 20 г. и 24 г. и друг – 27-годишен. Те са разбили вратата на къщата на улица „Княз Борис“ и са атакували с дървени колове семейството. Поне пет души са пострадали.

Още с нахлуването в чуждия дом, биячите удрят с ръка в тила трудно подвижна, инвалидизирана жена, на 58 години. След това се отправят към втория етаж, където разбиват вратата на антрето и нанасят удари с ръце, крака и дървени колове на 44-годишен мъж. В коридора нападателите срещат бащата на мъжа и започват да го удрят по главата. От ударите двамата мъже политат и падат заедно по стълбите. В една от стаите на втория етаж нападателите открили момче на 9 години и 41-годишна жена, която ударили в областта на главата.

Агресията продължила и след това. Излизайки навън, тримата срещат съсед на семейството, който също понесъл множество удари по тялото.

Три автопатрула са изпратени на мястото след сигнала. В района на улицата са задържани и тримата извършители, двама от които познайници на полицията. Оказало се, че заподозрените живеят на същата улица.

Както svilengrad24 писа, причина за нападението е свада, възникнала между охраната и ромите в нощен бар, в центъра на града. Предната вечер, охранителят не пуснал хулиганите в заведението, а те решили да се саморазправят. На Бъдни вечер атакуват дома му. В момента на нахлуването, охранителят не бил вкъщи.

Мярката на задържане е била до 24 часа по образуваното досъдебно производство по чл.325 от НК, уточняват от полицията. Пострадалите са били прегледани в болнично заведение и освободени за домашно лечение.

Previous article„Аквамен” и още филми в кино “Тракия”
Next articleТурски гражданин отвлечен и измъчван край Свиленград

7 COMMENTS

  1. Angelos Vasilev, ако момчето е бито от охранителя, има си закони. Отиваш и си подаваш оплакването в полицията! Не влизаш с взлом, не биеш инвалиди, жени и не стряскаш деца! Срамота!

  2. не 24 часа там докато ги осъдят,ама както трябва не да ги чишкат всеки трябва да си отговаря за действията .И по бързата процедура всичко е ясно.

  3. Какво хулиганство бе….? Без малко да убият хората….хулиганство….??? Време е за правилните МЕРКИ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...