Наглите нападатели от Бъдни вечер са задържани за хулиганство

7

Тримата нападатели над българското семейство на Бъдни вечер са задържани за хулиганство, съобщиха от полицията. Това са братя цигани – на 20 г. и 24 г. и друг – 27-годишен. Те са разбили вратата на къщата на улица „Княз Борис“ и са атакували с дървени колове семейството. Поне пет души са пострадали.

Още с нахлуването в чуждия дом, биячите удрят с ръка в тила трудно подвижна, инвалидизирана жена, на 58 години. След това се отправят към втория етаж, където разбиват вратата на антрето и нанасят удари с ръце, крака и дървени колове на 44-годишен мъж. В коридора нападателите срещат бащата на мъжа и започват да го удрят по главата. От ударите двамата мъже политат и падат заедно по стълбите. В една от стаите на втория етаж нападателите открили момче на 9 години и 41-годишна жена, която ударили в областта на главата.

Агресията продължила и след това. Излизайки навън, тримата срещат съсед на семейството, който също понесъл множество удари по тялото.

Три автопатрула са изпратени на мястото след сигнала. В района на улицата са задържани и тримата извършители, двама от които познайници на полицията. Оказало се, че заподозрените живеят на същата улица.

Както svilengrad24 писа, причина за нападението е свада, възникнала между охраната и ромите в нощен бар, в центъра на града. Предната вечер, охранителят не пуснал хулиганите в заведението, а те решили да се саморазправят. На Бъдни вечер атакуват дома му. В момента на нахлуването, охранителят не бил вкъщи.

Мярката на задържане е била до 24 часа по образуваното досъдебно производство по чл.325 от НК, уточняват от полицията. Пострадалите са били прегледани в болнично заведение и освободени за домашно лечение.

7 COMMENTS

  1. Angelos Vasilev, ако момчето е бито от охранителя, има си закони. Отиваш и си подаваш оплакването в полицията! Не влизаш с взлом, не биеш инвалиди, жени и не стряскаш деца! Срамота!

  2. не 24 часа там докато ги осъдят,ама както трябва не да ги чишкат всеки трябва да си отговаря за действията .И по бързата процедура всичко е ясно.

  3. Какво хулиганство бе….? Без малко да убият хората….хулиганство….??? Време е за правилните МЕРКИ.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...