Митничари намериха 700 л алкохол по обява в интернет

0

Близо 700 литра алкохол без документи за платен акциз задържа митническа мобилна група. Проверен е частен имот – къща с двор на територията на община Димитровград. Алкохолът е открит от митническите служители като „тайни клиенти“ по обява в сайт за продажби в интернет.

На 17 декември митничарите договарят в телефонен разговор покупка на предлагана в онлайн обявата „домашна ракия“. При последвалата проверка на „търговеца“,  те откриват под навеса, в двора, пластмасовите туби с алкохол. Тубите са с вместимост по 10 и 11 литра.

При извършения полеви тест се установява, че 429 литра от откритата течност е с алкохолно съдържание 70º, а  270 литра – 50º. В хода на контролните действия е установено, че една част от открития алкохол е собственост на лицето, публикувало обявата, а другата – на собственика на имота. В рамките на проверката за алкохола не са представени документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. Алкохолът е задържан в склад на Митница Пловдив. Взети са проби за лабораторен анализ. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи предстои да бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

Previous articleОт 2019г. таксите при преводи в евро намаляват драстично
Next articleБлаготворителен футзал за рисунки в Детското отделение

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...