Митничари намериха 700 л алкохол по обява в интернет

0

Близо 700 литра алкохол без документи за платен акциз задържа митническа мобилна група. Проверен е частен имот – къща с двор на територията на община Димитровград. Алкохолът е открит от митническите служители като „тайни клиенти“ по обява в сайт за продажби в интернет.

На 17 декември митничарите договарят в телефонен разговор покупка на предлагана в онлайн обявата „домашна ракия“. При последвалата проверка на „търговеца“,  те откриват под навеса, в двора, пластмасовите туби с алкохол. Тубите са с вместимост по 10 и 11 литра.

При извършения полеви тест се установява, че 429 литра от откритата течност е с алкохолно съдържание 70º, а  270 литра – 50º. В хода на контролните действия е установено, че една част от открития алкохол е собственост на лицето, публикувало обявата, а другата – на собственика на имота. В рамките на проверката за алкохола не са представени документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове. Алкохолът е задържан в склад на Митница Пловдив. Взети са проби за лабораторен анализ. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи предстои да бъде образувано административнонаказателно производство по случая.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...