17 пистолета и 1330 патрона задържаха на пункт Капитан Андреево

0

17 газови пистолета, револвер и 1330 патрона за тях са задържали митничарите на пункт Капитан Андреево през изминалите три месеца, съобщиха от ведомството.

При един от случаите, от 3 декември, оръжието е укрито в барбекю и плодове. Митничарите го намират в микробус с немска регистрация, влизащ в страната от Турция. Газов пистолет и два пълнителя са били скрити в чекмеджето за пепел на употребявана скара на жар в багажното отделение. В кашон, пълен с мандарини, е намерен и револвер. 347 газови патрона в сандък са открити още при проверката.

Газов пистолет, боен пълнител и 21 бойни патрони, калибър 7.65 mm са задържани преди месец при проверка на лек автомобил с чужда регистрация. Оръжието и патроните са открити в багажа на шофьора.

През последните три месеца на годината, в личния багаж на пътници са открити още 15 газови пистолета и 962 патрона за тях. Това става при щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция  леки автомобили.

Контрабандните пистолети, револверът и патроните са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. По случаите са образувани административнонаказателни производства.

Previous articleКоледната приказка „Обущарят и джуджетата” за най-малките
Next articleОтличиха най-добрите спортисти на Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...