17 пистолета и 1330 патрона задържаха на пункт Капитан Андреево

0

17 газови пистолета, револвер и 1330 патрона за тях са задържали митничарите на пункт Капитан Андреево през изминалите три месеца, съобщиха от ведомството.

При един от случаите, от 3 декември, оръжието е укрито в барбекю и плодове. Митничарите го намират в микробус с немска регистрация, влизащ в страната от Турция. Газов пистолет и два пълнителя са били скрити в чекмеджето за пепел на употребявана скара на жар в багажното отделение. В кашон, пълен с мандарини, е намерен и револвер. 347 газови патрона в сандък са открити още при проверката.

Газов пистолет, боен пълнител и 21 бойни патрони, калибър 7.65 mm са задържани преди месец при проверка на лек автомобил с чужда регистрация. Оръжието и патроните са открити в багажа на шофьора.

През последните три месеца на годината, в личния багаж на пътници са открити още 15 газови пистолета и 962 патрона за тях. Това става при щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция  леки автомобили.

Контрабандните пистолети, револверът и патроните са задържани. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците. По случаите са образувани административнонаказателни производства.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...