Корнелия Нинова в Свиленград за 100 години социалистическо движение

0

„За десет години власт ГЕРБ държат в робство собствения си народ. На всеки, който дръзнеше да се изправи срещу режима на Борисов, се изпращаха служби за проверка, биваше уволняван, глобяван, мачкан. Но хората се освободиха от страха и си потърсиха правата с протестите. Апатията, че нищо не може да се промени, отстъпи на търсенето на алтернатива”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Свиленград.

Нинова пристигна за отбелязването на 100 години организирано социалистическо движение в града. Тя представи пред събралите се в залата на читалище „Просвета” някои от акцентите на Проекта „Визия за България”.

„Властта не може да ни е цел. Това е средство – да спасим народа си от изчезване, да осигурим на всеки достъп до лекар и до болница, да преизчислим пенсиите на възрастните, да осигурим на младите допълнителни средства за второ и трето дете, да създадем на бизнеса спокойни условия да работят”, заяви в словото си Нинова.

„През тези две години имахме смелостта и характера да се изправим срещу свои и срещу чужди. Направихме много болезнена реформа вътре в себе си, за да покажем, че разбираме желанието на народа и готовността за промяна на България”, допълни тя.

Нинова предупреди, че управляващите се готвят да отменят машинното гласуване, което определи като възможност за обективен вот и призова хората да не позволяват гласът им да бъде подменен.

„Те искат отново да дописват мъртви души в списъците, депутати да носят чували с бюлетини, да купуват секционни комисии”, алармира Нинова. „Вие сте свободни хора, със свободна воля – за кого да гласувате, но не позволявайте гласът ви да бъде подменен. Нека всички се обединим и да не им позволяваме, в името на тяхното оцеляване, да сменят закона и да ви отнемат правото на свободен избор”.

Повече за историята на социалистическото движение в града разказа председателят на БСП Свиленград и член на Националния съвет на социалистите – Георги Илиев. В края на словото си той подчерта, че сега партията е изправена пред нови предизвикателства – справяне със социалната несправедливост, ориентиране към младите и визия за бъдещето.

Официални гости на юбилея бяха редица депутати от БСП, както и председатели на общински структури от Южна България. Сред присъстващите бяха Емилия Масларова, Драгомир Стойнев, Александър Симов, Виолета Желева, Никола Динков и др. Сред поканените беше и кметът на града инж. Георги Манолов.

Депутатът от Свиленград, Никола Динков, получи плакет за 100-годишнината на организираното социалистическо движение. Плакети бяха връчени още на Димитър Митев, Светлин Проданов, Павел Лилянов,  Георги Илиев, Христо Щерев, Анастас Демирев, Андон Атанасов, Атанас Атанасов – изявени социалисти, екс кметове и председатели на партията.

След края на официалната част започна спектакълът на Нона Йотова и Петър Антонов „Абсурдни времена”.

Previous articleМая Манолова организира приемна в Свиленград
Next articleСвиленградчанката Елена Керезова стана на 100 години

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...