Корнелия Нинова в Свиленград за 100 години социалистическо движение

0

„За десет години власт ГЕРБ държат в робство собствения си народ. На всеки, който дръзнеше да се изправи срещу режима на Борисов, се изпращаха служби за проверка, биваше уволняван, глобяван, мачкан. Но хората се освободиха от страха и си потърсиха правата с протестите. Апатията, че нищо не може да се промени, отстъпи на търсенето на алтернатива”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Свиленград.

Нинова пристигна за отбелязването на 100 години организирано социалистическо движение в града. Тя представи пред събралите се в залата на читалище „Просвета” някои от акцентите на Проекта „Визия за България”.

„Властта не може да ни е цел. Това е средство – да спасим народа си от изчезване, да осигурим на всеки достъп до лекар и до болница, да преизчислим пенсиите на възрастните, да осигурим на младите допълнителни средства за второ и трето дете, да създадем на бизнеса спокойни условия да работят”, заяви в словото си Нинова.

„През тези две години имахме смелостта и характера да се изправим срещу свои и срещу чужди. Направихме много болезнена реформа вътре в себе си, за да покажем, че разбираме желанието на народа и готовността за промяна на България”, допълни тя.

Нинова предупреди, че управляващите се готвят да отменят машинното гласуване, което определи като възможност за обективен вот и призова хората да не позволяват гласът им да бъде подменен.

„Те искат отново да дописват мъртви души в списъците, депутати да носят чували с бюлетини, да купуват секционни комисии”, алармира Нинова. „Вие сте свободни хора, със свободна воля – за кого да гласувате, но не позволявайте гласът ви да бъде подменен. Нека всички се обединим и да не им позволяваме, в името на тяхното оцеляване, да сменят закона и да ви отнемат правото на свободен избор”.

Повече за историята на социалистическото движение в града разказа председателят на БСП Свиленград и член на Националния съвет на социалистите – Георги Илиев. В края на словото си той подчерта, че сега партията е изправена пред нови предизвикателства – справяне със социалната несправедливост, ориентиране към младите и визия за бъдещето.

Официални гости на юбилея бяха редица депутати от БСП, както и председатели на общински структури от Южна България. Сред присъстващите бяха Емилия Масларова, Драгомир Стойнев, Александър Симов, Виолета Желева, Никола Динков и др. Сред поканените беше и кметът на града инж. Георги Манолов.

Депутатът от Свиленград, Никола Динков, получи плакет за 100-годишнината на организираното социалистическо движение. Плакети бяха връчени още на Димитър Митев, Светлин Проданов, Павел Лилянов,  Георги Илиев, Христо Щерев, Анастас Демирев, Андон Атанасов, Атанас Атанасов – изявени социалисти, екс кметове и председатели на партията.

След края на официалната част започна спектакълът на Нона Йотова и Петър Антонов „Абсурдни времена”.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...