Вторият пилот, германец на 28 години, съзнателно е разбил самолета на Germanwings

0

Вторият пилот, останал в кабината на злополучния полет 4U9525 съзнателно е започнал рязкото снижаване на самолета на Germanwings, докато той се разбил във Френските Алпи. Това съобщи прокурорът от Марсилия Брис Робен, цитиран от британския вестник „Гардиън“.

Пилотът беше идентифициран като германеца Андреас Лубиц, на 28 години.

Записът от откритата черна кутия предоставя информация за последните 30 минути преди катастрофата. В първите 20 минути двамата пилоти разговарят приятелски, след това стават лаконични. Тогава капитанът отправя молба към втория пилот да поеме управлението, докато той отиде до тоалетната.

Докато е сам в кабината, Лубиц започва снижаване. Той е използвал бутони от системата за мониторинг, за да ускори спускането и действията са били съзнателни. „Чуват се няколко викове от капитана да бъде пуснат в кабината, безуспешно. Чука по вратата, но няма никакъв отговор. До момента на катастрофата се чува дишането на втория пилот в кабината“, казва френският прокурор.

Робен отказва да определи действията на пилота като самоубиство. „Не е имал причина да прекъсне връзката с други самолети. Дишането му е било нормално. Можехме да чуем викове минути преди самолетът да се разбие“

„Дишал е нормално, не е промълвил и дума“, казва Робен. „Абсолютна тишина в пилотската кабина. Нищо, нито дума през последните 10 минути“, повтаря френският прокурор.

Според Робен най-вероятната интерпретация е, че пилотът е отказал да отвори и е разбил самолета. „Намерението е било да разруши самолета“, казва френският прокурор.

По-рано германската прокуратура в Дюселдорф потвърди, че по време на критичните последни минути в кабината е имало само един пилот.

„Мисля, че е отказал да отвори вратата и е натиснал бутона за спускане. Било е съзнателно действие от страна на втория пилот. Не е терорист, абсолютно не“, казва Робен.

Фотограф: REUTERS

източник: Dnevnik

Previous article4 панелки с надежда за безплатно саниране
Next articleСъдът пусна Тодор Караиванов под гаранция

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...