Протестиращи: Протестът в неделя ще бъде мирен

1

Протестът ни в неделя ще бъде мирен, заявиха пред svilengrad24.info част от организаторите на протестното шествие в неделя. Те декларираха, че не целят създаване на напрежение или сваляне на правителството, а изпращане на ясно послание към управляващите за реалната ситуация в страната и недоволството на гражданите от ниския стандарт на живот.

Протестът ще е законен и мирен и всеки, който се опита да провокира и създава напрежение или да се възползва от него политически, ще бъде отстранен, заявиха протестиращите от социалната мрежа.

По-рано през седмицата стана ясно, че Свиленград ще се присъедини към протестите в страната. Протестното шествие срещу цените на горивата и мизерията в страната ще се проведе в неделя от 11.00 часа, а сборен пункт ще бъде пощата. След това протестиращите ще преминат през пешеходната улица, за да стигнат до кметството. В уведомлението е посочено, че протестът ще завърши на разклона за Гръцкото.

Протестиращи от други градове в област Хасково декларираха, че ще се присъединят към свиленградчани и ще се съберат на разрешеното за протест място в Свиленград.

Първоначално беше заявено, че шествието ще завърши с блокада на граничните пунктове с Турция и Гърция. Днес обаче хасковските протестиращи се отказаха от намерението си.

Решението беше обявено след среща на четирима от организаторите на мирното гражданско недоволство в Хасково с областния шеф на полицията – старши комисар Ангел Цанков.

“Идеята е да бъдем заедно и да изразим своята позиция, че ситуацията не може да продължава по този начин, като го направим по един интелигентен начин. Да покажем на правителството, че срещу тях стоят цивилизовани хора“, казва един от организаторите – Пламен Пейчев пред хасковски медии.

Междувременно в областната дирекция на МВР е организирана друга среща днес – между шефа на полицията и кметовете на общини от областта, на която да бъдат обсъдени мерки за недопускане на ескалация.

Previous articleПодпали се заведение за бързо хранене. Пожарната го затвори
Next articleПремиерите в кино „Тракия“

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...