Награждават с парична премия Световният ни шампион по кикбокс

0

Парична награда от 1000 лв. ще получи Димитър Петров, който стана Световен шампион за юноши старша възраст на провелото се преди месец Световно първенство по кикбокс за кадети в Италия.

На финала, в категорията до 75 кг, Петров с лекота надделя над своя опонент, показвайки технична и красива игра, пълна доминация и красотата на кикбокса, карайки състезателят на Сърбия да изпадне в глуха защита. Така Димитър спечели всичко, което може да спечели през тази състезателна година, в която стана държавен и балкански шампион, носител на Световната купа, а сега и Световен шампион в един от най-тежките и травматични стилове, какъвто е лоу кик.

Спечелвайки световната титла, Димитър Петров се превърна в първия свиленградчанин, който е световен шампион и записа своето име в историята на спорта в града.

Решението за паричната награда беше взето от общинския съвет в Свиленград по предложение на общинският съветник Панайот Панайотов.

1000 лв. парична премия ще получи и треньорът на клуба по кикбокс Тангра – Димитър Димитров, решиха още общинските съветници. По 500 лв. ще получат други двама състезатели на спортния клуб – Христо Калайджиев и Никола Папазов, които спечелиха бронзови медали от Световното първенство в Италия.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Loading Facebook Comments ...