Награждават с парична премия Световният ни шампион по кикбокс

0

Парична награда от 1000 лв. ще получи Димитър Петров, който стана Световен шампион за юноши старша възраст на провелото се преди месец Световно първенство по кикбокс за кадети в Италия.

На финала, в категорията до 75 кг, Петров с лекота надделя над своя опонент, показвайки технична и красива игра, пълна доминация и красотата на кикбокса, карайки състезателят на Сърбия да изпадне в глуха защита. Така Димитър спечели всичко, което може да спечели през тази състезателна година, в която стана държавен и балкански шампион, носител на Световната купа, а сега и Световен шампион в един от най-тежките и травматични стилове, какъвто е лоу кик.

Спечелвайки световната титла, Димитър Петров се превърна в първия свиленградчанин, който е световен шампион и записа своето име в историята на спорта в града.

Решението за паричната награда беше взето от общинския съвет в Свиленград по предложение на общинският съветник Панайот Панайотов.

1000 лв. парична премия ще получи и треньорът на клуба по кикбокс Тангра – Димитър Димитров, решиха още общинските съветници. По 500 лв. ще получат други двама състезатели на спортния клуб – Христо Калайджиев и Никола Папазов, които спечелиха бронзови медали от Световното първенство в Италия.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...