Подмениха водопровода на осем улици в Свиленград

0

Улиците с подменен водопровод ще бъдат асфалтирани след зимния сезон, съобщават от общинската администрация. Старите етернитови водопроводи по „Ген. Скобелев”, „23-ти септември”, „Отец Паисий”, „Васил Левски”, „Тодор Кирков”, „Комуна”, „3-ти март” и ”Георги Кирков” вече са подменени с полиетиленови.

Използваната технология е безизкопна. Тя позволява по-малко замърсяване и разрушаване на настилките, без да се затварят уличните платна за движение, уточняват от администрацията. Дейностите се финансират със средства от бюджета.

Напролет предстои следващ етап от обновяването на градската инфраструктура с включването на още 28 улици. Ще се извърши подмяна на водопроводната мрежа, след което те ще бъдат асфалтирани и благоустроени. Финансирането за това е осигурено с решение на Общинския съвет за заем в размер на 3 млн. лева. Освен това общината е разработила и подала към Програмата за развитие на селските райони проект за безвъзмездно финансиране на рехабилитация и облагородяване на градски улици.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...