Подмениха водопровода на осем улици в Свиленград

0

Улиците с подменен водопровод ще бъдат асфалтирани след зимния сезон, съобщават от общинската администрация. Старите етернитови водопроводи по „Ген. Скобелев”, „23-ти септември”, „Отец Паисий”, „Васил Левски”, „Тодор Кирков”, „Комуна”, „3-ти март” и ”Георги Кирков” вече са подменени с полиетиленови.

Използваната технология е безизкопна. Тя позволява по-малко замърсяване и разрушаване на настилките, без да се затварят уличните платна за движение, уточняват от администрацията. Дейностите се финансират със средства от бюджета.

Напролет предстои следващ етап от обновяването на градската инфраструктура с включването на още 28 улици. Ще се извърши подмяна на водопроводната мрежа, след което те ще бъдат асфалтирани и благоустроени. Финансирането за това е осигурено с решение на Общинския съвет за заем в размер на 3 млн. лева. Освен това общината е разработила и подала към Програмата за развитие на селските райони проект за безвъзмездно финансиране на рехабилитация и облагородяване на градски улици.

Previous articleБракониери убиха кошута при Сива река
Next articleГеорги Манолов получи отличие от Федерацията по хандбал

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...