Над 2 хил. земеделци декларираха доходите си за месец

0

Над 2 000 земеделци от област Хасково, получили субсидии през миналата година, подадоха декларации за доходите си след писмена покана или телефонно обаждане от НАП в последния месец. Информационната кампания на приходната администрация продължава, като се очаква броят на декларациите значително да нарасне до края на годината, допълват от офиса на Агенцията в Хасково.  Съдействие в нея оказват също кметовете и кметските наместници в региона.

Припомняме, че през септември НАП съобщи за 50 000 регистрирани земеделски производители със субсидии в общ размер 120 млн. лв., изплатени им през 2017 г.,  които не са подали данъчни декларации и не са платили данъци върху тях. 5 600 от тези стопани са от хасковски регион, като най-много отклонения бяха засечени в общините Хасково, Стамболово, Харманли, Ивайловград, Минерални бани. Данните бяха предоставени от Държавен фонд „Земеделие“. Отделно бяха установени и  разминавания при значителен брой фермери, които са подали данъчни декларации, но в тях са посочили по-малък доход от получения. 850 от тези земеделци от областта подадоха коригиращи декларации в законоустановения за това срок – 30 септември.

Националната агенция за приходите провежда и в момента информационна кампания към всички земеделски производители, които са допуснали неточности в данъчните си документи. Заедно с уведомленията за корекции, стопаните получават и специална брошура, която подробно обяснява данъчните и осигурителните им ангажименти към бюджета.

НАП обменя данни с много институции и в резултат от това разполага с информация за доходи, които подлежат на облагане, обръщат внимание от офиса в Хасково. В момента  приходната агенция изпълнява програма за подобряване данъчната дисциплина  в земеделския бранш. Земеделците могат да получат консултации на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 или в офиса на НАП.

Previous articleАло измамник заплаши жена, че ще убие сина й
Next articleКонтрабандни цигари в два български камиона задържаха митничари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...