Над 2 хил. земеделци декларираха доходите си за месец

0

Над 2 000 земеделци от област Хасково, получили субсидии през миналата година, подадоха декларации за доходите си след писмена покана или телефонно обаждане от НАП в последния месец. Информационната кампания на приходната администрация продължава, като се очаква броят на декларациите значително да нарасне до края на годината, допълват от офиса на Агенцията в Хасково.  Съдействие в нея оказват също кметовете и кметските наместници в региона.

Припомняме, че през септември НАП съобщи за 50 000 регистрирани земеделски производители със субсидии в общ размер 120 млн. лв., изплатени им през 2017 г.,  които не са подали данъчни декларации и не са платили данъци върху тях. 5 600 от тези стопани са от хасковски регион, като най-много отклонения бяха засечени в общините Хасково, Стамболово, Харманли, Ивайловград, Минерални бани. Данните бяха предоставени от Държавен фонд „Земеделие“. Отделно бяха установени и  разминавания при значителен брой фермери, които са подали данъчни декларации, но в тях са посочили по-малък доход от получения. 850 от тези земеделци от областта подадоха коригиращи декларации в законоустановения за това срок – 30 септември.

Националната агенция за приходите провежда и в момента информационна кампания към всички земеделски производители, които са допуснали неточности в данъчните си документи. Заедно с уведомленията за корекции, стопаните получават и специална брошура, която подробно обяснява данъчните и осигурителните им ангажименти към бюджета.

НАП обменя данни с много институции и в резултат от това разполага с информация за доходи, които подлежат на облагане, обръщат внимание от офиса в Хасково. В момента  приходната агенция изпълнява програма за подобряване данъчната дисциплина  в земеделския бранш. Земеделците могат да получат консултации на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 или в офиса на НАП.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...