Стотици честитиха със стих Ивайло Балабанов за рождения му ден

0

Днес е рожденият ден на големият поет и наш съгражданин Ивайло Балабанов. От сутринта в социалните мрежи вървят поздрави и пожелания за здраве и дълголетие на автора, а почитателите на римуваното слово припомнят въздействащи негови творби – “Апел”, “Похвално слово за българката”, “Принос към европейската история” и др.

Ивайло Балабанов е роден на 28 август 1945 г. в ивайловградското село Хухла. Завършва гимназия в Ивайловград. Продължително време живее в Хасково, а в последните години – в Свиленград. Почетен гражданин е на Свиленград, Ивайловград и Кърджали, както и Почетен селянин на Хухла.

Ивайло Балабанов е член на  Съюза на Българските писатели. Носител е на множество литературни награди, сред които „Златен век“ за принос в развитието на българската култура и духовност. Преди няколко години започна петиция в интернет, в която просветни дейци и учители поискаха стиховете му да зазвучат в първия учебен ден, а поезията му да влезе в учебниците. През 2015 г., за седемдесетата му годишнина, програма Хоризонт на БНР излъчи предаване за творчеството на поета. Стихове на Ивайло Балабанов са отпечатани в един от броевете на литературния алманах „Любослов“ в Чикаго.

В последните години социалната мрежа се превърна новата поетична платформа на твореца. Балабанов споделя новите си стихове във Фейсбук, а страницата му има хиляди последователи.

Previous articleОсъдиха пенсионер за дрога и боеприпаси
Next articleШофьор на камион е в ареста заради 2,24 промила алкохол

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...