Митничари задържаха близо 1000 блузи с Мики Маус

0

Близо 1000 фалшиви детски блузи със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха митническите служители на Капитан Андреево.

Стоката е открита на 6 август при проверка на автобус, с българска регистрация, влизащ в страната от Турция при прилагане на мерките по защита на интелектуалната собственост.

Пред митническите служители един от пътниците декларирал, че детските блузи са му предоставени от приятели, за да ги пренесе в България, но не знаел, че са имитация на световноизвестна марка. Открити са 986 детски блузи с логото на световноизвестната марка „Disney“, щамповани с популярния анимационен герой Мики Маус.

Имитациите са задържани и за случая e информиран правопритежателя на търговската марка.

При други три случая през август в личния багаж на пътници са открити и задържани общо 440 спортни комплекта и мъжко бельо с логото на световноизвестни марки.

Във връзка със защитата на права върху интелектуалната собственост в изпълнение на Регламент 608/2013 г. на ЕС и Закона за марките и географските означения  от началото на годината до момента на МП Капитан Андреево при 157 случая са задържани 135 000 артикула.

Previous articleМитничари конфискуваха 77 мобилни телефона от тайник
Next articleГерманска делегация посети пункт Капитан Андреево

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...