Свиленградчанин спечели месечната музикална класация на БНТ

0

Свиленградчанинът Панайот Панайотов спечели месечната класация на БНТ „Ново 10+2” с авторската си песен „Усмихнат и друг”. Песента му беше обявена за номер едно за юли в съревнование с още 9 музикални изпълнения, сред които такива на Д2, Орлин Павлов, дует „Мания” и др. популярни творци.

Идеята на класацията за независими български изпълнители „НОВО 10 + 2“ е да покаже на зрителите солидна доза нови и стойностни видеоклипове, които не се лансират масово в телевизионния ефир на България, пише на страницата на предаването. Става дума за музикални творци, които се самопродуцират и нямат зад гърба си голяма издателска компания. В тази група влизат както доказани, но позабравени имена, така и дебютанти от всички възможни краища на страната.

Подборът на песните става с гласуване от сайта на БНТ. Всеки месец има и по две нови предложения. Класацията се излъчва всяка последна събота на месеца от 20:45 часа по БНТ 2.

Песента „Усмихнат и друг” беше един месец в Хит прогноза, а през юли се класира и в топ 10 на вота на зрителите. Още в първата седмица тя се изстреля от 9-то на 1-во място и оглави класацията с 37% от зрителския вот като класиралия се на второ място събра 17%.

„Усмихнат и друг” е третата авторска песен на Панайот Панайотов – Пиер и има по-твърдо рок звучене. С нея той спечели рок класацията „Черната овца” на радио Стара Загора за 2014 г. Песента е написана по повод раждането на внука му Пламен, който е кръстен на него. Музиката и аранжиментът са на Панайот Панайтов, текстът е работен съвместно с Живко Илиев.

Клипът, с който песента участва в класацията на БНТ е на друг свиленградчанин – Петьо Станков, който преди време впечатли журито на „България търси талант” с танцовите си умения. Основната част от кадрите са заснети на крепостта в Мезек, а нощните снимки са правени на Стария мост. Монтажът на клипа става в Пловдив.

62-годишният изпълнител Панайот Панайотов, който в момента е и общински съветник в местния парламент, се завърна на сцената през 2009 г., след дългогодишно прекъсване, с песента „Любов с вкус на пелин”. Последва я рок парчето „Остани”, „Усмихнат и друг“, а песента „Високо“ е съвместна с DJ Nagona.

Панайот Панайотов сподели, че зад гърба си има екип от музиканти професионалисти.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...