Задържаните за кражба на коли свиленградчани остават в ареста

0

В ареста остават двамата свиленградчани, задържани за кражби на луксозни автомобили. Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Стара Загора спрямо привлечените като обвиняеми П.П. и К.Г.

В хода на образуваното досъдебно производство е било установено, че двамата се познавали и поддържали приятелски взаимоотношения. На 22.01.2018 г. решили да извършат кражба на лек автомобил и се придвижили до град Стара Загора. След като обиколили определени места в града, двамата забелязали процесния лек автомобил „Мазда CX-5“ , паркиран до заведение в централната градска част. Използвайки техническо средство, те успели да отключат заключващата система на автомобила, след което го привели в движение и напуснали града.

Под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора са събрани данни, че обвиняемите са отнели няколко превозни средства с намерение да ги присвоят, но все още се събират доказателства в тази насока. Установените до момента данни сочат за престъпна дейност, извършвана на територията на няколко области в различни населени места, твърдят разследващите. Дейността е извършвана дълго време и при изключително добра и ефективна организация на всеки един етап.

Специализираната полицейска операция по пресичане, разкриване и документиране на престъпленията е проведена на 26 и 27 юни. В хода й първоначално бяха задържани трима мъже от Свиленград.

При претърсване на колата, с която са се придвижвали, са намерени и иззети инструменти за взломяване, заготовки за контактни ключове на автомобили и други вещи, съотносими към извършваната престъпна дейност. В рамките на операцията, реализирана под наблюдението на прокуратурата, са проведени оперативно – издирвателни и процесуално – следствени действия и извън областта.

Открити са два откраднати автомобила – марки „Маzdа“ и BМW“. Продължават действията за установяване на съпричастността на задържаните и към други две кражби на леки автомобили “Mazda CX5“, извършени в началото на годината в Стара Загора, за които са образувани и се водят досъдебни производства.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите П.П. и К.Г. са извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми и съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Взетата спрямо тях мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...