Задържаните за кражба на коли свиленградчани остават в ареста

0

В ареста остават двамата свиленградчани, задържани за кражби на луксозни автомобили. Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Стара Загора спрямо привлечените като обвиняеми П.П. и К.Г.

В хода на образуваното досъдебно производство е било установено, че двамата се познавали и поддържали приятелски взаимоотношения. На 22.01.2018 г. решили да извършат кражба на лек автомобил и се придвижили до град Стара Загора. След като обиколили определени места в града, двамата забелязали процесния лек автомобил „Мазда CX-5“ , паркиран до заведение в централната градска част. Използвайки техническо средство, те успели да отключат заключващата система на автомобила, след което го привели в движение и напуснали града.

Под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора са събрани данни, че обвиняемите са отнели няколко превозни средства с намерение да ги присвоят, но все още се събират доказателства в тази насока. Установените до момента данни сочат за престъпна дейност, извършвана на територията на няколко области в различни населени места, твърдят разследващите. Дейността е извършвана дълго време и при изключително добра и ефективна организация на всеки един етап.

Специализираната полицейска операция по пресичане, разкриване и документиране на престъпленията е проведена на 26 и 27 юни. В хода й първоначално бяха задържани трима мъже от Свиленград.

При претърсване на колата, с която са се придвижвали, са намерени и иззети инструменти за взломяване, заготовки за контактни ключове на автомобили и други вещи, съотносими към извършваната престъпна дейност. В рамките на операцията, реализирана под наблюдението на прокуратурата, са проведени оперативно – издирвателни и процесуално – следствени действия и извън областта.

Открити са два откраднати автомобила – марки „Маzdа“ и BМW“. Продължават действията за установяване на съпричастността на задържаните и към други две кражби на леки автомобили “Mazda CX5“, извършени в началото на годината в Стара Загора, за които са образувани и се водят досъдебни производства.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите П.П. и К.Г. са извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми и съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Взетата спрямо тях мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Previous articleЧетири златни медала за читалището в Мезек от фестивала „Кехлибарен грозд”
Next articleПриемен ден на областния управител в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...