“Вазовци” спечелиха 2 купи и 14 медала от националното състезание “Моята родина”

0

17 ученици от Първо основно училище „Иван Вазов“ успяха да се класират за финалния кръг на националното състезание „Моята родина”, организирано от Педагогическа асоциация „Образование без граници”. Надпреварата се проведе на 28 април в Стара Загора. Участниците решаваха тест с 15 въпроса, свързани с историята на България и 5 – подготвени от тамошния Регионален исторически музей, за историята на града.

14 от възпитаниците на училището се завърнаха с медали. Това са: Весела Коларова  от 2а клас, Патриция Димитрова, Господин Дичев и Владимир Влайков от 4в клас, които се класираха на първо място и се окичиха със златните медали. Неда Славова от 2а клас,Таня Демирева и Моника Радева от 3а клас, Иван Влайков, Анета Марашева и Никол Джемперлиева от 4в клас се наредиха на второ място и получиха сребърни медали. На трето място с бронзови медали са Даная Къналиева от 2а клас, Калоян Атанасов от 3б клас, Мария Апостолова и Атанас Ламбов от 4в клас. На крачка от медалите със сертификат за четвърто място са: Галина Керезова от 3б, Христина Атанасова от 3в и Атанас Данев от 3г клас.

Освен медалите двама ученици получиха и купи за цялостното си представяне. Класирането за тях е сбор от точките в предварителните два кръга и удвоения резултат от финала. Патриция Димитрова е с купа за първо място, а Господин Дичев – за второ място.

Преподавателката, Катя Димитрова, получи наградата на кмета на Стара Загора като учител с най-много наградени ученици. За финалния кръг тя подготви 8 четвъртокласници, които спечелиха 3 златни, 3 сребърни, 2 бронзови медала и двете купи.

Previous articleГДБОП разкри група за разпространение на наркотици при Свиленград
Next articleКъща за гости „Тони” в Мезек привлича с уют и вечер на местното вино

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...