Близо 15% са гласувалите за парламент до 10.00 часа в община Свиленград

0

14,89% или точно 2 939 от имащите право на глас в община Свиленград са пуснали гласа си до 10.00 часа, съобщи секретарят на ОбА Надя Пеева. За сравнение, средната активност за страната до същия час е 8,44%.

Всички избирателни секции в общината са отворени навреме, а изборният ден до този час протича нормално, информира още Надя Пеева. Няма закъснели членове на СИК заради смяната на часа тази нощ. 19 737 са имащите право на глас в община Свиленград за Парламентарните избори, допълни тя.

Оперативен щаб в областния град работи за гарантиране сигурността и обществения ред при гласуването. 450 полицаи, жандармеристи, пожарникари и гранични полицаи са включени в охраната на обществения ред и изборните секции за вота на територията на областта. Полицейските служители ще извършват незабавни проверки по всеки постъпил сигнал за престъпление или нарушение, свързано с изборния процес, като събраните материали са докладвани в ОИК и Прокуратурата.

Гражданите могат да подават сигналите си на единния европейски номер 112.

Гласуването ще продължи до 20.00 часа. При струпване на хора пред изборните секции, времето за гласуване може да бъде удължено с един час.

Припомняме, че за да бъде избегнато обичайното струпване на избиратели пред някои от секциите, броят им в община Свиленград беше преразгледан. Със седем повече са СИК-овете в града, за да се улесни гласуването. С въведената промяна, няма да има секции, надвишаващи 700 гласоподаватели.

Previous article„CHIPs: Магистрални ченгета” и “Признак на живот” в кино “Тракия”
Next article47,35% гласуваха до 17.00 часа в община Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...