Орисия и шампионски късмет за Мартин

0

Румяна Нейкова,  олимпийската ни шампионка по гребане от Пекин, ориса днес бебето на 2009 г. свиленградчанчето Мартин. Това се случи точно на традиционния празник Бабин ден. За единадесети пореден път организаторите на събитието, списание “9 месеца” канят един от най-изявените българи, за да ориса съдбата на първото и последното бебе на годината.

“Мартин направи известен Свиленград още в мига на раждането си, каза олимпийската орисница. Той стана последното и най-известното бебе на 2009. Нека късметът, с който се роди го преследва цял живот. Нека има и късмета, който съм имала аз и да постигне мечтите си в мащабите, в които и аз. Дано кара родителите си да се чувстват горди с това, което прави в живота си”, пожела му Румяна Нейкова.

След това сложи на вратлето на Мартин златно кръстче. Градончалникът на Свиленград инж. Георги Манолов подари специален плакет на неговите родители и чек, който да осребрят. Той започна оригиналното си и с чувство за хумор пожелание към Мартин с поздрав към лекарите и акушерите, които имат днес професионален празник.

Идвайки насам, си помислих, колко много съвпадения има днес, продължи той. Познавам бащата на Мартин – Генчо. Той е много лъчезарен и усмихнат човек. Пожелавам му децата да приличат освен на майка си, и на него по това. Миналата година, когато срещнах Румяна Нейкова, разбрах, че тя е гебранска снаха. Аз пък съм гебрански зет. Поканих я миналата година да открие ремонтираната църква в квартала. Няколко месеца по-късно тя отново е тук, при нас, по такъв хубав повод. Още едно съвпаднение има днес. Една наша уважавана съгражданка празнува 100-годишнина – баба Шинка. Пожелавам на Мартин както за 20 дена направи Свиленград известен, да го направи през живота си по-известен, отколкото го направи свиленградската снаха Румяна Нейкова. И да живее повече от баба Шинка, която празнува днес 100-тния си рожден ден.

Сребърна монета закачи на Мартин зам.-обл. управител от името на областната управа и депутати и пожелаха в годината на бика, да бъде здрав като бик.  Организаторите списание “9 месеца” подариха символа на капанията сребърен медальон “Бебе на годината”. Още подаръци получи Мартин и щастливото му семейство. Детско легло, бебешки матрак, детска количка, луксозно спално бельо, медицинска козметика, почистващи и перилни препарати, специално за бебета, комплект пелени, стерилизатор и др., както и тригодишен абонамент за списаниета за майки.

С помощта на изпълнителния директор на списанието Антония Григорова, майката на Мартин Пепа Гюлева изми ритуално ръцете на д-р Христина Баева и акушерката Софка Коларова. Те помогнаха на Мартин да се появи на бял свят в новогодишната вечер, секунди преди настъпването на 2010. Ритуалът не мина и без пожелания, свързани със съвременната ситуация в здравеопазването.

“Както леко минава този сапун, така леко да се раждат бебетата, пожелаха си лекари и акушерки. “Така леко да мине и реформата в здравеопазването”, пошегуваха се всички.

От тук насетне на входа на свиленградската болница ще стои табелата “Бебе на годината”.

Previous articleОбщината приключи 2009 без дефицит
Next articleГранични полицаи от ГПУ-Свиленград спасиха от измръзване иранец, преминал нелегално границата

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...