Виктория Щерева: Спортът е здраве и предизвикателство към себе си

4

Свиленградчанката създаде книга с упражнения  за 30-дневно влизане във форма

Виктория Щерева е родена в Свиленград през 1994 година. До седми клас учи в ОУ „Иван Вазов“, а след това продължава обучението си в Езикова гимназия „Пловдив“. Сега е студент по право в СУ „Климент Охридски”. Обича спорта. През годините минава през тенис на корт, спортни танци, бокс, фехтовка. На фитнес започва да ходи преди повече от 3 години, но истински се запалва преди година и половина. Вярва, че спортът е здраве и предизвикателство към самия себе си. Така се стига и до създаването на книгата й – „30-Day Fit & Confident workout challenge”. Тя вече се разпространява в интернет, на английски език. Първите й фенове вече показват резултатите в социалната мрежа. Сред тях има и хора, които обикновено не отделят време за спорт. До края на февруари книгата ще се появи и на български. Вярва, че всичко е възможно, трябва само да имаме правилната нагласа!

Разкажи ми малко повече за книгата си.

Книгата се казва „30-Day Fit & Confident workout challenge” или на български „30-дневно спортно предизвикателство”. Съдържа 4 различни тренировки за всяка седмица – общо 16. Основната част са 20-минутни високо интензивни интервални тренировки и към някои от тях има добавени упражнения с тежести. Книгата е подходяща за всеки, който иска да гори мазнини. Вярно е, че голяма част от последователите ми са жени, но не искам да поставям ограничения и затова казвам, че програмата може да се прави от всеки.

Как и кога реши да я създадеш?

Лятото пътувах и работих в Хърватска и Португалия и не отделях време за спорт. След като се върнах, отново започнах да спортувам активно. Измислих тази програма за себе си, за бързо влизане във форма. А в последствие се появи идеята да направя електронна книга с програмата.

Какви са упражненията?

Упражненията са по-скоро стандартни и познати на хората с известна спортна подготовка. Програмата е съставена от различни стилове на трениране, които съм съчетала.

Защо излиза първо на английски?

Книгата излезе първо на английски език, защото исках да достигне до повече хора по цял свят. Тя обаче предизвика голям интерес у нас и разбрах, че може би е трябвало да я издам първо на български език, тъй като в България в момента не ми е известно да има книга с тренировки, която да е подходяща за всеки.

Кога да я очакваме на български?

На български език ще излезе до края на месец февруари и дори съм замислила да бъде с видео към нея, в което подробно се обяснява и показва как се изпълняват упражненията. В английската версия има само писмени обяснения със снимки.

В книжен вариант или в интернет?

Книгата ще бъде пак в електронен вариант.

Откъде може да се изтегли електронната версия на книгата?

От тук – https://payhip.com/b/QlAi. Може да се проследи и на Фейсбук страницата ми – https://www.facebook.com/ViktoriaFITjourney/

Виктория Щерева, книга, Свиленград
Виктория Щерева

Снимките по книгата, доколкото ни е известно, ги е правила друга свиленградчанка – Катина Недева. Малко повече подробности за оформлението.

Намерих онлайн сайт, който дава възможност сам да изработиш електронна книга. Там направих оформлението на моята, а за заснемането на снимките с упражненията ми помогна моята приятелка Катина Недева, която в момента следва фотография.

В социалната мрежа вече има споделени и снимки от ефекта на тренировките – преди и след.

Снимките преди и след са много важни. За да се забележи резултатът от тренировките, е хубаво да се правят снимки, защото кантарът не винаги отразява процесът правилно, а и не е хубаво да се вманиачаваме в него. Както е известно 1 кг мускули и 1 кг мазнини изглеждат различни визуално. Най-важно е да се чувстваме добре в кожата си, а аз гарантирам, че това се случва още след първата тренировка.

Срещаш ли подкрепата на близки и приятели в начинанието?

Да. И съм много благодарна на близките и на приятелите си, че изключително много ме подкрепят в този процес. С издаването на тази книга разбрах, че не е възможно всичко да направиш сам и все някога ще се наложи да помолиш за помощ. Всеки един близък човек ми помогна по някакъв начин за издаването на тази книга. Аз наистина съм една голяма късметлийка!

Изненадващо за мен бе, че след издаването на книгата получих и много позитивни мнения и поздравления от познати и не толкова близки хора – на живо и в социалните мрежи, което предизвика много хубави емоции за мен.

Книгата вече има последователи, с които много се гордея и преживявам с тях всеки малък успех и всяка спортна и потна победа. J Искрено се радвам и искам да помагам на хората да водят активен начин на живот и да се чувстват добре.

Докъде мечтаеш да стигне успехът на книгата?

За мен книгата вече е успешна – щом има хора, които съм вдъхновила да променят начина си на живот. Но няма да отричам,че се надявам да достигне до колкото се може повече хора.

Бъдещи творчески планове 🙂

О, да! Пристрастяващо е! Имам още толкова много идеи и всеки ден се събуждам с някоя нова. Плановете ми включват превеждането на книгата на български език и заснемането на видео, както вече споменах. Също така мисля за издаването на още книги на цена 1 долар. Това ще ги направи достъпни за повече хора.  Друго начинание, с което се захващам в най-скоро време е развиването на канал в Ютуб, който ще представлява видео дневник за моя активен живот – ще публикувам клипове с упражнения и различни идеи за тренировки.

С какво се занимаваш сега?

В момента съм студент по Право в СУ „Свети Климент Охридски“. В свободното си време обичам да спортувам, затова отделям почти всеки ден по един час за себе си, в който да се поизпотя и да се освободя от всички мисли и задължения.

Спортът е здраве. Той трябва да е част от нашия начин на живот и да гледаме на него като на време, което отделяме за себе си. Аз черпя мотивация предимно от това, което постигам в залата. Възхищавам на това как тялото е способно на много повече, отколкото предполагаме. Любопитна съм за границите на моята издръжливост и сила. Това ме мотивира – да предизвиквам себе си всеки ден.

Също така много обичам приключенията и пътешествията. Ей, така с раница на гръб и добър приятел. Лятото работих като доброволец в хостел в Хърватска, което ми даде възможност да срещна много интересни хора от цял свят, а също така и да пътувам из страната и да разгледам по-големите градове и национални паркове.

 

Previous articleПрограмата на кино „Тракия” до 9 февруари
Next articleНа вниманието на членовете на общото събрание на Местна инициативна група Свиленград Ареал

4 COMMENTS

  1. Също така ако може следващият път бъди с шушляк отгре да не се види нишо от чудната ти фиг.

    • Много смело от ваша страна да злобеете анонимно,аплодисменти!!!! Момичето е положило супер много усилия и е постигнало максимален успех,страхотна е и да естествено,че няма да се разголи на корицата си. Резултатите са и явни и забележими,а вие вместо да злобеете,може да си закупите книгата и да се вкарате малко в ред! 🙂

  2. Поредният разбирач от фитнес.
    Това е смешно.. виж си талото и тогава прави книги..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...