Училища и клубове се включват в подкрепа на малката Елена от Свиленград

0

Помощното училище в града продава сувенири в помощ на Ели на 22 и 23 декември

30 училища и клубове от цялата област Хасково ще се включат с изработени от тях предмети в коледния базар, организиран от областния управител Станислав Дечев. Традиционната благотворителна инициатива тази година е в помощ на седемгодишната Елена от Свиленград. Момиченцето е с диагноза детска церебрална парализа. Ели страда и от локализирана епилепсия.

Базарът ще се проведе на 20 декември от 10 до 17,30 часа в зала „Марица“ на Областна администрация. Откриването ще бъде в 10,30ч. в присъствието на малката Елена и нейното семейство.

„Обръщам се към всички Вас с молба да помогнем на Елена и нейното семейство! Вярвам, че ще ме подкрепите и ще се включите в Благотворителния коледен базар! 30 училища и детски клубове от цялата област вече изработиха за Базара различни предмети, сувенири и сладкиши. Сега очаквам Вас и Вашите представители да участвате в разпродажбата. Ще бъда щастлив заедно да помогнем на едно българско дете да има топла Коледа и щастлива Нова година!“. Това са думи от официалната покана на областния управител на Хасково Станислав Дечев до всички жители на област Хасково.

„Предварително благодаря за всеки благотворителен жест от Ваша страна, защото така ще помогнем на Ели да живее без болка! Очаквам Ви през целия 20 декември- Игнажден, като добри гости на едно изключително благородно начинание – Коледен благотворителен базар в Областна администрация Хасково“, казва още Станислав Дечев.

С ръчно изработени предмети към инициативата се присъединяват и от Помощното училище интернат „Стефан Василев” в Свиленград, където Ели е първокласничка. Освен че ще имат щанд на благотворителния базар в Хасково, помощното училище ще продължи инициативата и в Свиленград. На 22 и 23 декември една от къщичките на коледния базар в центъра на града, деца и учители от интерната ще предлагат ръчно изработени изделия за благотворителна продажба. Към кампанията с коледни картички се присъединяват и децата от 2б клас на ОУ „Иван Вазов” с класен ръководител Мария Савова.

Елена, чийто баща е пожарникар вече е подлагана на лечение у нас. Оперирана е преди година в Сърбия. Сега Елена прави първите си стъпки без чужда помощ. Но за да продължи този прогрес, тя се нуждае от постоянно лечение, което семейството не може да си позволи. Една от стъпките напред е борбата с епилепсията, а след това и рехабилитация и възможно лечение в чужбина.

Семейството има открита сметка в УниКредит Булбанк

Iban BG32 UNCR 7000 1522 3278 73

BIC:UNCRBGSF

Елена Димитрова Минкова

Previous articleАрх. Каразлатева: Старият мост има всички качества да влезе в ЮНЕСКО
Next articleСвиленград от високо

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...