Офисът на НАП в Хасково ще е с нови банкови сметки от 1 ноември

0

Десет териториални структури на НАП ще имат нови банкови сметки за плащане на данъци и осигурителни вноски от 1 ноември 2016 г. Става въпрос за офисите на НАП в Бургас, Разград, Търговище, Шумен, Видин, Враца, Пазарджик, Хасково, Благоевград и София област.

От 1 ноември всички плащания от дружества, регистрирани на територията на тези офиси, както и от физически лица с постоянен адрес там, трябва да стават по новите сметки.

В случай на превод по закрита банкова сметка на НАП, наредените средства ще бъдат върнати на платеца от неговия доставчик на платежни услуги.

Промяната на банковите сметки на офисите на НАП се налага поради прекратяване на договора за обслужването им по желание на „Райфайзенбанк (България)“ ЕАД. Затова, както и за да се осигури безпроблемното преминаване към обслужване от новата финансова институция, на 31 октомври банковите гишета, разкрити в тези десет структури на НАП, няма да работят. Плащанията към сметки на същите офиси на НАП на 31 октомври ще могат да се извършват от всеки друг доставчик на платежни услуги до крайния час, определен от него за приемане на платежни нареждания за изпълнение през същия работен ден.

Повече информация за новите сметки очаквайте на 1 ноември, когато ще бъдат публикувани на интернет страницата на НАП www.nap.bg в рубриката „Плащане“, под рубрика „Банкови сметки“.

Previous articleЕвропейската агенция за гранична и брегова охрана започва работа
Next articleЕдин от задържаните за дрога през уикенда блъснал полицай

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...