Затвориха заради свличане стария път за Капитан Андреево

0

Старият път за Капитан Андреево е затворен за движение, заради свличане на земна маса. Пропадането е в района на Якъка, а причина за него е преовлажнавяне. Алтернативният маршрут, по който могат да се движат автомобилите, е по магистрала Марица. Знакът, забраняващ движението по участъка е поставен при гробищния парк на Свиленград.

Експерти от АПИ (Агенция Пътна инфраструктура) са разгледали вчера състоянието на участъка, чийто асфалт на места е подпухнал от свличането, но все още не е ясно кога ще бъде възстановено движението по него.

Старият път за Капитан Андреево е част от републиканската пътна мрежа и се поддържа от Агенция Пътна инфраструктура. Той е от особена важност за междуселищната комуникация в община Свиленград. Затова и хората от селата Капитан Андреево, Чернодъб и Генералово, се надяват скоро да бъдат предприети мерки и да започне работа по възстановяването му. По него пътуват ученици до средищните училища в града, както и доста от работещите по границата спедитори, собственици на търговски обекти, офиси и др.

От друга страна заради строителните дейности по магистрала Марица, която през лятото на тази година се очаква да бъде завършена, хората се надяват и старият път за ГКПП Капитан Андреево да бъде отремонтиран. Предположенията са, че ще се наложи затваряне на участък от магистралата, за да се работи по платната. Което ще наложи и използването на стария път за Капитан Андреево като алтернативен маршрут за тежки и леки автомобили.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...