Затвориха заради свличане стария път за Капитан Андреево

0

Старият път за Капитан Андреево е затворен за движение, заради свличане на земна маса. Пропадането е в района на Якъка, а причина за него е преовлажнавяне. Алтернативният маршрут, по който могат да се движат автомобилите, е по магистрала Марица. Знакът, забраняващ движението по участъка е поставен при гробищния парк на Свиленград.

Експерти от АПИ (Агенция Пътна инфраструктура) са разгледали вчера състоянието на участъка, чийто асфалт на места е подпухнал от свличането, но все още не е ясно кога ще бъде възстановено движението по него.

Старият път за Капитан Андреево е част от републиканската пътна мрежа и се поддържа от Агенция Пътна инфраструктура. Той е от особена важност за междуселищната комуникация в община Свиленград. Затова и хората от селата Капитан Андреево, Чернодъб и Генералово, се надяват скоро да бъдат предприети мерки и да започне работа по възстановяването му. По него пътуват ученици до средищните училища в града, както и доста от работещите по границата спедитори, собственици на търговски обекти, офиси и др.

От друга страна заради строителните дейности по магистрала Марица, която през лятото на тази година се очаква да бъде завършена, хората се надяват и старият път за ГКПП Капитан Андреево да бъде отремонтиран. Предположенията са, че ще се наложи затваряне на участък от магистралата, за да се работи по платната. Което ще наложи и използването на стария път за Капитан Андреево като алтернативен маршрут за тежки и леки автомобили.

Previous articleОбсъждат с граждани плана за градско развитие до 2020 година
Next articleВ Бюрото по труда приемат заявления от работодатели по „Подкрепа за заетост”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...