Свиленградчанка първенец по медицина

0

25-годишната свиленградчанка Ваня Костадинова, завърши първа по успех медицинския университет във Варна. За 6 години обучение в морската столица, нейният успех е 5.85. Тя получи плакет и парична награда от кмета на Варна, както и правото да държи реч пред своите преподаватели и колеги, вече доктори, от випуск 2009.

“Аз искам да остана в България и да практикувам медицина тук”, каза Ваня от сцената на препълнената зала в университета, и благодари на своите преподаватели. На престижната церемония присъстваха ректорът на университета, областния управител и кмета на Карна, както и зам.-министъра на здравеопазването Тодорка Костадинова.

Ваня ни разказа в разговор по телефона, че никак не е било лесно през тези 6 години обучение. Тя обаче е максималист и не може да се примири с по-малко от първото място. Такава е била и в училище – отличничка. В девети клас в СОУ “Д-р Петър Берон” решава, че иска да стане лекар и е също толкова упорита, докато учи биология и химия. След този голям успех, Ваня все още е на кръстопът. Не знае каква ще бъде след 5 или 10 години. Чака я специализия и още много предизвикателства. Но отлилничката много иска тя да бъде свързана с белодробните заболявания. Миналата неделя тя и нейните колеги положиха хипократовата клетва.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...