Свиленградчанка първенец по медицина

0

25-годишната свиленградчанка Ваня Костадинова, завърши първа по успех медицинския университет във Варна. За 6 години обучение в морската столица, нейният успех е 5.85. Тя получи плакет и парична награда от кмета на Варна, както и правото да държи реч пред своите преподаватели и колеги, вече доктори, от випуск 2009.

“Аз искам да остана в България и да практикувам медицина тук”, каза Ваня от сцената на препълнената зала в университета, и благодари на своите преподаватели. На престижната церемония присъстваха ректорът на университета, областния управител и кмета на Карна, както и зам.-министъра на здравеопазването Тодорка Костадинова.

Ваня ни разказа в разговор по телефона, че никак не е било лесно през тези 6 години обучение. Тя обаче е максималист и не може да се примири с по-малко от първото място. Такава е била и в училище – отличничка. В девети клас в СОУ “Д-р Петър Берон” решава, че иска да стане лекар и е също толкова упорита, докато учи биология и химия. След този голям успех, Ваня все още е на кръстопът. Не знае каква ще бъде след 5 или 10 години. Чака я специализия и още много предизвикателства. Но отлилничката много иска тя да бъде свързана с белодробните заболявания. Миналата неделя тя и нейните колеги положиха хипократовата клетва.

Previous articleБезработните в свиленградско по-малко от миналата година, засега
Next articleСвиленградчани в международен канал за скъпи коли

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...