Свиленградчани в международен канал за скъпи коли

0

Гранични полицаи от РДГП – Елхово пресякоха международен канал за трафик на луксозни автомобили, съобщават от пресцентъра на МВР. Скъпите коли е трябвало да бъдат продадени в арабски държави. Двама свиленградчани са замесени в канала.

Преди месец 30-годишният Р. Я. от Свиленград пристигнал на ГКПП Капитан Андреево с «Ауди» с румънска регистрация и поискал да излезе от страната. Той управлявал колата с пълномощно. Граничният полицай, извършващ паспортната проверка, се усъмнил в редовността на документа и се свързал по телефона със софийския нотариус. Така станало ясно, че нотариусът не е изготвял и издавал пълномощното. Свиленградчанинът Р.Я. бил задържан за 24 часа в ГПУ- Свиленград. В хода на разследването на гранична полиция става ясно, че и друг свиленградчанин е замесен в доходоносната схема. И двамата били част от организирана престъпна група за незаконен трафик на лизингови автомобили от Румъния. Полицаите разбрали, че предстои «изнасянето» и на второ «Ауди», също с румънска регистрация. При опита на свиленградчанина К.Г. на 32 г., той и колата били задържани.

По първоначална информация автомобилите трябвало да бъдат продадени в арабски държави. Разследващите работят по версия за застрахователна измама с участие на български и румънски граждани. Образувани са досъдебни производства. Работата продължава съвместно с районните прокуратури в Свиленград и гр. Малко Търново.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...