Свиленградчани в международен канал за скъпи коли

0

Гранични полицаи от РДГП – Елхово пресякоха международен канал за трафик на луксозни автомобили, съобщават от пресцентъра на МВР. Скъпите коли е трябвало да бъдат продадени в арабски държави. Двама свиленградчани са замесени в канала.

Преди месец 30-годишният Р. Я. от Свиленград пристигнал на ГКПП Капитан Андреево с «Ауди» с румънска регистрация и поискал да излезе от страната. Той управлявал колата с пълномощно. Граничният полицай, извършващ паспортната проверка, се усъмнил в редовността на документа и се свързал по телефона със софийския нотариус. Така станало ясно, че нотариусът не е изготвял и издавал пълномощното. Свиленградчанинът Р.Я. бил задържан за 24 часа в ГПУ- Свиленград. В хода на разследването на гранична полиция става ясно, че и друг свиленградчанин е замесен в доходоносната схема. И двамата били част от организирана престъпна група за незаконен трафик на лизингови автомобили от Румъния. Полицаите разбрали, че предстои «изнасянето» и на второ «Ауди», също с румънска регистрация. При опита на свиленградчанина К.Г. на 32 г., той и колата били задържани.

По първоначална информация автомобилите трябвало да бъдат продадени в арабски държави. Разследващите работят по версия за застрахователна измама с участие на български и румънски граждани. Образувани са досъдебни производства. Работата продължава съвместно с районните прокуратури в Свиленград и гр. Малко Търново.

Previous articleСвиленградчанка първенец по медицина
Next articleЧетирикратен световен шампион отстрани Продан

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...