14 деца от Свиленград и Любимец взеха участие в турнира по шах за Купа „Трети март”

0

14 деца до 16-годишна възраст от Свиленград и Любимец участваха в свиленградския турнир по шах  – деца за купа „Трети март“ – 2016 г. Турнирът е организиран от ШЦ „Свиленград 2013“ със съдействието на ОбА – Свиленград. Наградите са осигурени от общината и бяха връчени от треньора на клуба Георги Станев.

Във възрастовата група до 10 години победител е Антония Тонева от СОУ „Д- р П. Берон“ – Свиленград, на второ място е Милен Бамбалов от НУ „Захари Стоянов“ – Любимец, трети е Жак Димитров също от НУ „Захари Стоянов“ – Любимец и на четвърто място застана Андрея Илиева от ОУ „Ив. Вазов“ – Свиленград.

В групата до 12 години, първи е Димитър Николов от  СОУ „Д-р П. Берон“ – Свиленград, второто място заслужи Стефани Данаилова от ОУ „Ив. Вазов“ – Свиленград, на трето място се класира Стефан Димитров от СОУ „Д-р П. Берон“ – Свиленград и четвърти е Андрей Атанасов от ОУ „Л. Каравелов“.

При 14-годишните за победител бе обявен Константин Льондев от ОУ „Ив. Вазов”, втора е Паолина Иванова от СОУ „Желязко Терпешев“ – Любимец, на трето място се нареди Емил Атанасов от ОУ „Л. Каравелов“ и четвърто място е за Христо Даскалов от СОУ „Желязко Терпешев“ – Любимец.

В групата до 16 години победител и носител на купата стана Пеньо Василев, който с тази си победи и победата от бадминтона се сдоби с две купи от турнирите, посветени на Трети март. В тази възрастова група на второ място е Иван Иванов от СОУ „Желязко Терпешев“ – Любимец.

След това състезание 5 деца от ШЦ „Свиленград 2013“ отиват на детски шахматен турнир „Свобода 2016“ в Раднево. Състезанията по шах за купа „Трети март 2016“ в Свиленград продължават и на 6 март – неделя.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...