Тенис надеждата ни Георги Георгиев шампион в турнир на Малееви

0

Георги Георгиев от ТК “Свиленград“ се завърна с голямата купа от турнира „Зимна купа 2016” за момичета  и момчета до 11 години, който се проведе в базата на Тенис клуб „Малееви“ в София на 6 и 7 февруари. В конкуренция с повече от 40 момчета на възраст от 9 до 11 години от цялата страна Георги достигна безапелационно до финала, като отстрани състезатели на ТК „Дема“ – София, ТК “Диана“ – София, ТК  „Тича“ – Варна, ТК “Малееви“ – София, ТК “Стоянстрой“ – Пловдив.

На финала тенис надеждата ни постигна убедителна победа с 6:1 срещу Християн Боримечков от Пловдив. Заради високия си рейтинг в държавната ранглиста на 12-годишните Георги бе първият поставен в схемата на турнира. Спечелвайки го убедително, тукашният състезател заслужи уважението на българската тенис легенда Магдалена Малеева, която лично му връчи купата и му пожела бъдещи успехи.

Със „Зимна купа 2016“ 9-годишният Георги постави едно чудесно начало на състезателния сезон за себе си, за треньорите си и за самият  Тенис клуб “Свиленград“, който вече, благодарение на малкия си шампион,  започна да доминира в турнирите за възрастите до 10 години и до 12 години над много по-големи тенис клубове от столицата и страната. Зимният турнир се смята за едно от най-престижните тенис състезания в страната и се счита за неофициалното държавно първенство.

Миналият сезон също беше успешен за тенис талантът ни. След спечелените купи и награди, той беше отличен и като един от най-успешните свиленградски спортисти в традиционната градска церемония за „Спортист на годината”.

Тази година отново е изпълнена с предизвикателства за Георги. През месец март започват участията му в държавните турнири за юноши до 12 години, както и квалификациите в неговата възрастова група за няколко международни турнира.

Previous articleЗакопчаха граничен полицай при зрелищна операция
Next articleСлед вчерашната зрелищна операция: Петима гранични полицаи получиха обвинения

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...