Тенис надеждата ни Георги Георгиев шампион в турнир на Малееви

0

Георги Георгиев от ТК “Свиленград“ се завърна с голямата купа от турнира „Зимна купа 2016” за момичета  и момчета до 11 години, който се проведе в базата на Тенис клуб „Малееви“ в София на 6 и 7 февруари. В конкуренция с повече от 40 момчета на възраст от 9 до 11 години от цялата страна Георги достигна безапелационно до финала, като отстрани състезатели на ТК „Дема“ – София, ТК “Диана“ – София, ТК  „Тича“ – Варна, ТК “Малееви“ – София, ТК “Стоянстрой“ – Пловдив.

На финала тенис надеждата ни постигна убедителна победа с 6:1 срещу Християн Боримечков от Пловдив. Заради високия си рейтинг в държавната ранглиста на 12-годишните Георги бе първият поставен в схемата на турнира. Спечелвайки го убедително, тукашният състезател заслужи уважението на българската тенис легенда Магдалена Малеева, която лично му връчи купата и му пожела бъдещи успехи.

Със „Зимна купа 2016“ 9-годишният Георги постави едно чудесно начало на състезателния сезон за себе си, за треньорите си и за самият  Тенис клуб “Свиленград“, който вече, благодарение на малкия си шампион,  започна да доминира в турнирите за възрастите до 10 години и до 12 години над много по-големи тенис клубове от столицата и страната. Зимният турнир се смята за едно от най-престижните тенис състезания в страната и се счита за неофициалното държавно първенство.

Миналият сезон също беше успешен за тенис талантът ни. След спечелените купи и награди, той беше отличен и като един от най-успешните свиленградски спортисти в традиционната градска церемония за „Спортист на годината”.

Тази година отново е изпълнена с предизвикателства за Георги. През месец март започват участията му в държавните турнири за юноши до 12 години, както и квалификациите в неговата възрастова група за няколко международни турнира.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...